iPhone 8 duurder

In het najaar lanceert Apple traditioneel een nieuwe iPhone. En dit jaar wordt het bijzonder interessant om er naar uit te kijken. De iPhone bestaat namelijk 10 jaar. De laatste nieuwe cyclussen brachten geen wereldschokkende vernieuwingen, maar nu verwachten specialisten opnieuw een revolutie. Die revolutie kan echter een behoorlijk prijskaartje krijgen.

Wie dit jaar een nieuwe iPhone wil kopen, kan dus best al beginnen sparen.

Er gaan steeds veel geruchten de ronde wanneer Apple aan een nieuwe iPhone werkt. Naarmate de deadline dichterbij komt, worden de geruchten hardnekkiger. We sommen hieronder de sterkste geruchten op. Apple hoopt hier onder andere mee het tij te keren in China waar het voor het eerst sinds 2012 geen marktleider meer is.

Maar volgens expert Mark Sullivan van Fast Company kunnen alle nieuwe snufjes van de nieuwe iPhone er wel voor zorgen dat het toestel meer dan €1.000 zal kosten. En wanneer Trump wil dat de iPhone in de Verenigde Staten wordt gemaakt, kan je daar nog wat bij optellen.

3 nieuwe iPhones

Naar verwachting komt Apple in het najaar met maar liefst 3 nieuwe toestellen. Het duurste toestel zou een OELED-scherm krijgen, samen met een veel efficiëntere batterij en een donkere kleur zwart. Maar de prijs voor dit toestel kan daardoor oplopen tot boven de €1.000.

Volgens Mark Sullivan zijn dit alvast de meest realistische geruchten over de volgende iPhone van Apple:

  • Een 5,8 inch OELED-scherm
  • Volledig uit glas met randen van gesmeed roestvrij staal
  • De HOME-knop en de sensor voor vingerafdrukken worden volledig geïntegreerd in het scherm
  • Mogelijk zouden zelfs de aan/uit knop en het volume volledig in het scherm geïntegreerd worden
  • Een dubbele camera zoals bij de iPhone 7 Plus
  • 3D-technologie

Bron: Business Insider