MacBook Pro

Apple stoomt zich duidelijk klaar voor de eindejaarsperiode. Na de nieuwe iPhone introduceert de technologiereus nu ook een nieuwe MacBook Pro. Opvallend is dat de nieuwe MacBook Pro kan uitgerust worden met een interactief touch screen.

Apple CEO Tim Cook lanceerde de nieuwe laptops van Apple met de woorden “The Mac is so incredibly important to us,“. Hij kondigde 3 modellen aan: een Mac met een 15-inch scherm en 2 Macs met een 13-inch scherm waarvan een met en een zonder touch screen.

Het vernieuwende touch screen is onderdeel van een toetsenbord genaamd Touch Bar. Dit toetsenbord verandert en past zich aan naargelang de applicatie die je gebruikt.

  • In Safari bijvoorbeeld, zal je shortcuts zien. Je kan er ook het volume en de helderheid van je scherm mee aanpassen.
  • Maar in een foto-app zal de Touch Bar de mogelijkheid geven om door de foto’s te scrollen, filters aan te brengen of de foto te bewerken.
  • Wanneer je een bericht of mail typt, zal de Touch Bar emoticons voorstellen, zoals het toetsenbord van de iPhone.

Er wordt ook een ID-lezer via een vingerafdruk geïnstalleerd via een touch screen. Hiermee kan je aankopen op het internet beveiligen via de vingerafdruk of als login in combinatie met een paswoord.

MacBook Pro 2

Volgens Apple zijn de beeldschermen 67% helderder en bevatten ze 25% meer kleuren. Ze zijn ook lichter dan de oudere MacBook Pro’s. Het toetsenbord kreeg ook een nieuw design en het stuurvlak is dubbel zo groot.

Bron + Foto’s: Business Insider