Dit moet je dus NIET doen! Beleggers maken domme fouten Particuliere beleggers zijn dikwijls ‘dom’. Sorry dat we het zo moeten zeggen, maar veel mensen zetten hun zuurverdiende centen op het spel omdat ze 2 domme fouten blijven maken, opnieuw en opnieuw en opnieuw. Het ergste is, ze kunnen er niets aan doen, ze worden meegezogen door de markt die hen levend opeet. Als je écht veel geld wilt verdienen met beleggen, laat je dan niet verleiden door het mooiste meisje in de bar. Mensen zijn in feite rare wezens, vooral beleggers. Ze volgen de massa want het kan toch niet zijn dat iedereen fout zit. En dat is juist fout. Als er 1 plaats in de wereld is waar iedereen verkeerd kan zijn, dan is het wel de aandelenmarkt. Het zijn die enkelingen die juist zijn, die rijk worden. Beleggers zoeken altijd sociale goedkeuring. Als ze anderen geld zien verdienen, willen ze mee doen. Wanneer anderen verkopen, slaan ze in paniek en besluiten ze ook te verkopen. Dit is de ideale cocktail om met een bonkende kater wakker te worden.

Beleggers hebben hun emoties niet onder controle

Het zit hem dan ook allemaal in het kopje. Het zalige gevoel van 50% winst is vele malen kleiner dan de angst die men voelt bij 50% verlies. Een groot verlies, zelfs op papier, bevriest beleggers en ze dumpen hun aandelen om van de pijn af te geraken. Meestal gebeurt dit op het slechts mogelijke moment. Marktcyclus sentiment beleggers Anderzijds, wanneer de prijs hoog staat, hebben ze nog niets verloren en voelen ze zich goed omdat de toekomst rooskleurig oogt. Ze vergeten dan echter dat een groot deel van het toekomstige rendement dan al verdwenen is waardoor de kans groeit dat ze met toekomstige verliezen achter blijven. Het komt er dus op neer dat je de 2 grote kapitale fouten kunt vermijden:

# 1. Kopen wanneer de rest koopt en de prijs te duur is waardoor het toekomstige rendement verdwenen is

# 2. Verkopen wanneer de rest in paniek schiet en verliezen slikken op het slechts mogelijke moment

En daar willen we bij Slim Beleggen iets aan doen Wij zijn en blijven tegendraadse beleggers omdat dit de beste formule tot succes is. Laat de kudde voor wat ze is en wees een verstandige, tegendraadse belegger. Pas op, dit is niet eenvoudig omdat het steeds een tijdje kan duren vooraleer een trend keert, maar dan zijn de winsten fenomenaal.

Goud(mijnaandelen) is op dit moment het beste voorbeeld

Dit zien we ook op de goudmarkt. Wanneer de goudprijs rond $1.100 noteerde, zat iedereen te wachten op een daling tot $1.000 of lager (sommige analisten gingen al uit van $700). Maar die daling kwam er niet, de goudprijs ketste af op $1.050. Na een rally van bijna 30% tikte het gele edelmetaal zelfs bijna $1.400 aan. Goudmijnaandelen stegen honderden procenten. Uit vrees dat dit slechts een tijdelijke opleving was, bleven vele beleggers aan de zijlijn staan. Nu wachten ze tot de trend keert om op de wagen te springen. Maar eens de trend keert, gaat het zo snel dat beleggers angst krijgen opnieuw te laat te zijn. En zo gaat er opnieuw een enorme winst aan hun neus voorbij. Maar we zullen je een geheim verklappen Weet je wanneer de meeste beleggers goud terug omarmen? De meeste beleggers gaan weer van goud en goudmijnaandelen houden wanneer de buurman op de barbecue vertelt hoeveel winst hij heeft gemaakt, wanneer je collega vertelt hoe hard zijn/haar goudmijnaandelen gestegen zijn. Dat zijn de momenten dat je buurman of collega de fenomenale winsten gaan innen en … dat jij gaat kopen. Tenzij je iets hebt geleerd van deze les. Sentiment aandelenmarkt

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!