Snelle trein De markten zijn met geen knuppels neer te slaan. Tenminste, daar lijkt het sterk op met de belangrijkste indices in de VS op recordniveaus, en de achterblijvers die een indrukwekkende inhaalbeweging maken. We hebben het hier dan over onderdelen zoals de smallcaps, of de transportsector, die het zwaar te verduren kregen in de voorbije maanden. De koopdruk ontgaat ook hen niet meer. De toenemende risico-appetijt onder beleggers wordt ook elders op de planeet gevoeld. Europa is aan een stevige comeback bezig. Zelfs in Azië trekken de markten voor het eerst in maanden aan. Dit heeft alles weg van een nieuwe beursrally. Zijn alle problemen daarmee van de baan? Verre van! De spanningen in de kredietmarkten houden aan, de Japanse yen (ondanks de terugslag) blijft in z’n opwaartse trend, de US dollar trekt opnieuw aan, volatiliteit is uitzonderlijk laag, … Kortom, nog voldoende waarschuwingssignalen. Maar ze lijken vooralsnog onderdeel uit te maken van de nieuwe beklimming van de ‘muur der zorgen’ op de beurs. Wij wachten nog even op de definitieve uitbraak van de Nasdaq-index om voluit te gaan. Die moet nog zo’n 200 punten stijgen, om terug in de markt te gaan. nasdaq-index 2016 Toch blijft het belangrijk om de rally in z’n context te plaatsen… De scherpe stijging van de voorbije weken hebben we niet zo zeer te danken aan een economische heropleving, maar vooral aan de wijziging van de koers van centrale bankiers. Daar waar de markt enkele maanden nog overtuigd was van een strakker monetair beleid, is dit gevoel compleet omgeslagen naar een nieuwe episode in de monetaire expansie. De centrale bankiers zijn opnieuw aan het werk in hun monetair laboratorium. Getuige de recente bijeenkomst van voormalig Fed-voorzitter Ben Bernanke met president Abe van Japan. Hij adviseerde er het ultieme middel: helikoptergeld! helicopter ben   Via de uitgifte van eeuwigdurende obligaties kan de Japanse overheid ongelimiteerde hoeveelheden geld ophalen bij de centrale bank, die deze obligaties vervolgens opkoopt met nieuwe yens. Het monetaire ‘perpetuum mobile’. Bernanke is overigens niet aan z’n proefstuk toe. Zo’n 12 jaar geleden adviseerde hij hetzelfde monetaire middel al eens aan dezelfde Japanse overheid, om deflatie de kop in te drukken. Toen kreeg hij de handen amper op elkaar, vandaag krijgt Bernanke een staande ovatie. De monetaire sluizen gaan dus helemaal open, nu blijkt dat negatieve rentes eveneens onvoldoende effectief zijn. Japan wordt het eerste land in de wereld waar men een gierende inflatie wil loswrikken. Als dit proefstuk werkt – waar we niet aan twijfelen – dan mogen we ons schrap zetten voor meer helikoptergeld, wereldwijd!

Inflatie

Dit is volgens ons wat de aandelenmarkten proeven, maar wat ook andere activa aanvoelen, op de eerste plaats de edelmetalen. Het is niet zo maar dat plots de neergang van goud en zilver teniet werd gedaan met de introductie van negatieve rente in Japan. De metalen ruiken als geen ander de geur van monetaire inflatie. Die walm begint nadrukkelijk over de financiële markten te sluimeren. Bij de volgende crisis mag je er vergif op innemen: het helikoptergeld zal rijkelijk uit de lucht neerdalen. Als dit gebeurt, dan moet je als belegger investeren in inflatiebeschermende activa. Wie terugkijkt naar de geschiedenis, die weet dat gierende inflatie aan de orde was in de nadagen van de Tweede Wereldoorlog. Goud en zilver speelden de pannen van het dak speelden. Maar de echte winnaar in die periode, waren de goud- en zilvermijnaandelen. We nemen u mee naar deze periode met een blik op de Barron’s Gold Mining Index (BGMI), het enige meetinstrument voor de sector die zo ver teruggaat. barron's gold mining index 1938 Op de bovenstaande grafiek ziet u het voorloop van de BGMI sinds 1938. Zoals u kan zien stabiliseerde de index in de nadagen van de oorlog, om vervolgens vanaf de jaren ’60 zijn opwaarts traject in te zetten. De index begon vanaf de bodem op zo’n 18 punten om te eindigen op bijna 1350 punten in de jaren ’80. Een verschroeidende rit van bijna 7500%! Dit is tot 3x beter dan de prijsstijging van de fysieke edelmetalen in die periode. Daarom moet je goud- en zilvermijnaandelen hebben bij de start van een nieuwe inflatiecyclus.

De juiste ingrediënten

Ook wij denken dat we vandaag aan de start van een meerjarige inflatiecyclus staan, ook al is dit moeilijk te vatten in een wereld die worstelt met deflatie. Wie de ingrediënten op een rij zet, die kan niet anders dan tot deze conclusie komen. En de geschiedenis wijst ons de weg… Wie dacht dat we al ver gevorderd waren met de rally in de goud- en zilvermijnsector, met zo’n 150% sinds de recente bodem, die heeft het wat ons betreft goed mis. De HUI, de referentie-index voor de sector waar we regelmatig naar verwijzen, kan in dat opzicht richting 7500 punten. Die index staat vandaag 267 punten. Over potentieel gesproken. Nu denkt u vastwel dat we een schroef los hebben bij Slim Beleggen, maar niets is minder waar. We rekenden eerder al eens uitvoerig door hoe dit soort indrukwekkende koersdoelen tot stand kunnen komen. Wie gek is op cijferwerk, kan hier onze complete analyse nogmaals teruglezen: http://email.slimbeleggen.net/t/r-3DABAD10E2ACE7122540EF23F30FEDED Daarom kiezen we nu voluit voor goud- en zilvermijnaandelen. De rit is nog maar pas vertrokken. Uiteraard zal de trein zo nu en dan eens even tot stoppen, om de batterijen terug op te laden voor de volgende rit omhoog. We zitten momenteel in zo’n ‘stille’ periode voor de sector. Of anders gezegd, beleggers die tot op heden twijfelden om in te stappen, krijgen vandaag opnieuw een unieke gelegenheid aangereikt om op de goudtrein te stappen. Geen excuses meer!

De legale marihuana sector is een miljardensector die de meeste beleggers nog moeten ontdekken

Bedrijven in deze sector groeien als kool. De industrie legaliseert in snel tempo. Het is slechts een kwestie van tijd vooraleer deze aandelen op de radar van grote beleggers verschijnen.

Wij geloven dat deze aandelen een gigantisch potentieel hebben. Geen valkuilen of cowboy-aandelen, maar gedegen en diepgravend onderzoek vind je in onze Marihuana Special, inclusief de 5 beste aandelen in deze nieuwe miljardensector.

Ontdek HIER het ultieme Marihuana Rapport voor beleggers …