Beleggingsstrategie 1 Beleggen gaat verder dan slechts kopen en verkopen. Het is een driedimensionaal proces, waarbij Psychologie, Methodieken en Risicobeheersing een cruciale rol spelen. Blogger Steve Burns heeft op al deze vlakken een tiental regels opgesteld, die onmisbaar zijn voor iedere beginnende en gevorderde belegger. Print het uit en hang het boven je bed. Of naast je handelsscherm. In deel 1 gaan we in op de psychologie van het handelen.

Psychologie

1) Wees flexibel en volg de markt. Eigenwijsheid, ego en emoties zijn je ergste vijanden in het bepalen van een in- en uitstap. 2) Begrijp goed dat het enige dat je doet is het bepalen van de instap, positiegrootte en maximale risico. De markt bepaalt of een positie winstgevend wordt. 3) Iedereen moet een handelsplan hebben voordat een nieuwe positie wordt aangegaan. Zonder handelsplan weet je niet waar je aan toe bent. 4) Laat het los om altijd maar gelijk te willen hebben en om altijd geld te willen verdienen. Dat is simpelweg niet altijd mogelijk. De allerbeste beleggers op aarde weten dit en accepteren hun verliezen van tijd tot tijd. 5) Handel nooit groter dan je emotionele plafond. Met andere woorden: als je ’s nachts wakker ligt van een positie, dan handel je waarschijnlijk te groot. 6) Als een nieuwe positie te goed voelt, neem deze dan niet. 7) Als je in een winnende reeks zit, handel dan groter. Zit je in een verliezende reeks, handel dan kleiner. 8) Maak je geen zorgen over verliezen. Die kun je namelijk terugverdienen. Maak je wel zorgen als je consistent afwijkt van je handelsplan en als je niet meer gedisciplineerd bent. 9) Een verliezende positie kan je geld kosten, maar een verliezende positie almaar groter later worden kost je je zelfvertrouwen. In het belang van je zelfvertrouwen: hou verliezen klein! 10) Een belegger kan alleen maar succes hebben als hij genoeg zelfvertrouwen heeft. Niet alleen in zichzelf, maar ook in zijn handelssysteem. Lees ook: Dit zijn ‘s werelds beste beleggingsregels – DEEL 2 Dit zijn ‘s werelds beste beleggingsregels – DEEL 3

Zo koop je de volgende Google of Facebook

Veel mensen durven niet beleggen omdat ze schrik hebben. Maar beleggen is een van de slimste dingen die je kan doen met je geld. Met enkele simpele richtlijnen kan je veel beginnersfouten vermijden en een leven lang genieten van geweldige beleggingen.

Ik word een Slimme Belegger