snapchat

Binnenkort zullen de beleggers getrakteerd worden op een nieuw social mediaplatform dat verhandelbaar zal zijn op de beurs. Na Facebook en Twitter is het de verwachting dat Snapchat rond maart aan dit illustere rijtje zal worden toegevoegd.

Beleggers die gaan investeren in het aandeel Snapchat, dat op de beurs straks beter bekend zal staan onder de naam ‘SNAP’, moeten wel oppassen voor de hoge waardering. Volgens Jay Ritter, van Hulbert Ratings, kan de beursgang van Snapchat resulteren in de duurste beursgang sinds het jaar 1980.

Snapchat vormt risico voor de belegger

De meest recente documenten, afkomstig van Snapchat, maken duidelijk dat Snapchat behoorlijk wat gebruikers heeft. Inmiddels zijn er wereldwijd 158 miljoen mensen die de app dagelijks gebruiken. In het jaar 2015 kwam dit aantal nog uit op 110 miljoen dagelijkse gebruikers.

snapchat-ipo

Op de bovenstaande staafgrafiek, afkomstig van MarketWatch, is te zien dat de beursgang van Snapchat kan resulteren in de duurste beursgang ooit. De verwachting is dat de koers-omzetverhouding zal uitkomen op een stand van tussen de 50 en 60.

Overigens is een belegging in Snapchat zeker niet zonder risico. Ondanks het feit dat het platform dagelijks kan rekenen op miljoenen gebruikers, zat het management onder aan de streep opgescheept met een verlies van ruim 514 miljoen dollar (2016). Daarnaast ondervindt Snapchat steeds meer concurrentie van Instagram. Gezien de bizarre hoge waardering, mogen we wel zeggen dat dit aandeel vooral geschikt is voor de belegger die beschikt over stalen zenuwen.