Zoals iedereen hebben ook de meest succesvolle mensen al eens slechte en domme beslissingen genomen. En toch staan ze aan de top. Eens hun ster blinkt, lijkt het alsof alles vanzelf is gegaan. Maar op een uitzondering na heeft iedereen daar hard voor moeten werken. En belangrijker … ze hebben meer goede dan foute beslissingen genomen. Hun succes is dan ook geen toeval, zegt Steve Tobak.

Het leven is onvoorspelbaar. Je weet nooit wat en wanneer er iets op jouw pad komt. Maar succes komt niet vanzelf. Succes komt wanneer jij de juiste beslissingen kan nemen. Onsamenhangende gebeurtenissen kunnen voor succes zorgen. Maar die gebeurtenissen zouden er niet geweest zijn wanneer je steeds opnieuw domme beslissingen neemt.

Succesvol worden is opportuniteiten creëren. Wie hard werkt en iets opbouwt, ziet vanzelf kansen ontstaan. Door de juiste kansen met elkaar te verbinden, creëer je succes. Jij hebt de sleutel in handen, jij kan de keuze maken om succesvol te worden, zegt Tobak.

Zowel privé, professioneel als op de aandelenmarkt kan jij kiezen succesvol te worden

De reden dat lang niet iedereen succesvol is, komt doordat je dingen moet doen die de meeste mensen niet willen doen.

Succes oogsten is denken op lange termijn. Je moet kortetermijnwinst opofferen voor langetermijnsucces. Dit betekent dat je verantwoordelijkheid moet nemen voor je eigen daden. Je moet doen wat je moet doen en niet het pad van de minste weerstand nemen. Je moet uit je comfortzone durven treden en je angsten het hoofd bieden. Het betekent ook dat je risico’s moet durven nemen.

Het leven biedt ons iedere dag nieuwe beslissingen.

Je kan kiezen wat je zegt of niet zegt. Je kan kiezen wat je doet of niet doet. Je kan kiezen hoe jij je gedraagt. Al deze keuzes beïnvloeden de opportuniteiten die wel of niet jouw richting uitkomen.

De waarheid is dat succesvol worden niet gemakkelijk is. Het moeilijkste is om iedere dag de juiste beslissingen te nemen: privé, professioneel én op de aandelenmarkt. Maar wanneer je leert de juiste beslissingen te nemen, komen de kansen en succes automatisch naar jou. En dan wordt alles weer gemakkelijker, besluit Steve Tobak.

Succes is geen toeval, het is een keuze.

Bron: Entrepreneur