Rond de zomermaanden wist het aandeel Nintendo eindelijk weer eens positief in het nieuws te verschijnen. Destijds werd met veel succes de Pokémon Go applicatie gelanceerd waarmee even de hele wereld op de kop werd gezet. Massaal gingen jongeren en volwassen opzoek naar de bekende Pokémon figuurtjes. Dit wist zelfs te resulteren in de nodige gevaarlijke situaties.

Toch is de euforie rondom de bekende Pokémon Go app de afgelopen tijd wat afgenomen. Na een aantal weken spelen begint het spel voor heel wat mensen te vervelen. Als gevolg daarvan wordt er ook reikhalzend uitgekeken naar de nodige nieuwe updates. Nintendo zelf heeft inmiddels haar pijlen gericht op een nieuwe applicatie.

Super Mario Run komt beschikbaar voor Apple-gebruikers

Wie aan Nintendo denkt, zal ongetwijfeld ook vrij snel aan Super Mario denken. Dit is het spel waarmee Nintendo groot is geworden. En dat succes wil het management van het Japanse consolebedrijf nu ook gaan gebruiken bij het veroveren van marktaandeel onder de smartphonegebruikers.

Nintendo

Zo kunnen de iPhone en iPad gebruikers al binnen een maand gaan genieten van de nieuwe Super Mario Run applicatie. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat de beleggers erg enthousiast hebben gereageerd op deze nieuwe applicatie. Het is duidelijk dat Nintendo niet genoegen neemt met haar huidige positie in de markt.