zelfrijdende auto Tesla

Tesla Motors installeerde in 2014 voor de eerste keer hardware in zijn auto’s waardoor de wagen volledig autonoom kon rijden. Dit was op zijn minst gezegd een risico. Tesla betaalde ook al een prijs voor dat risico, maar het levert ook een enorme voorsprong op. Tesla heeft momenteel al 1,3 miljard mijl data van zijn auto’s … een enorme voorsprong op de concurrentie.

De zelfrijdende modus van de Tesla veroorzaakte al enkele dodelijk ongevallen. Hierdoor kreeg Tesla kritiek dat het de technologie veel te vroeg lanceerde. Maar tegelijkertijd verzamelt het bedrijf van Elon Musk wel al 2 jaar ongelofelijk veel data waardoor het een enorme voorsprong heeft op de concurrentie.

Volgens Musk en andere experts zullen zelfrijdende auto’s de wegen veiliger maken. Maar daar is wel ontzettend veel data voor nodig. In de race om de eerste veilige zelfrijdende auto op de markt te brengen, is die data van onschatbare waarde. En daar heeft Tesla al een straat voorsprong op anderen zoals Google, General Motors of Uber.

Teslazelfrijdendeauto

Tesla profiteert van enorm veel voordelen

Het bedrijf van Musk verzamelt data over heel de wereld, in verschillende weersomstandigheden, op het platteland en in steden, en op verschillende soorten wegen. Zo kunnen ze veel meer en sneller leren en testen terwijl er getrainde bestuurders achter het stuur zitten. Tesla zit in een unieke positie met topkwaliteit aan data om hun algoritmes bij te sturen.

De autonome auto van Google zit nog maar aan 2 miljoen mijl sinds 2009. Alphabet, het moederbedrijf boven Google, schakelt wel een versnelling hoger. Het project van zelfrijdende auto’s werd in een apart bedrijf gegoten, genaamd Waymo.

Ook Uber test de technologie. Eerder dit jaar begon de startup met testen in Pittsburgh. In plaats dat een chauffeur de klant komt ophalen via de Uber-app, komt er een zelfrijdende auto. Uber gaat daarvoor in zee met Volvo Cars.

De 1,3 miljard mijl data van Tesla is wel inclusief autoritten waarbij de zelfrijdende modus niet is aangezet waardoor het systeem enkel via sensoren data verzamelde. In oktober twitterde Elon Musk nog dat er 222 miljoen mijl effectief autonoom rijdende data werd verzameld tegenover 100 miljoen mijl in mei.

Bron: Bloomberg

Al 3 jaar op rij de beursindices verslaan!

Bij het Trading Rapport verslaan we de S&P 500 al 3 jaar op rij. Dit jaar staat het rendement op 17,30%. Een rendement dat is behaald door:

  • 1 aandeel per keer in te nemen
  • Alleen te handelen in aandelen (geen turbo’s, ingewikkelde opties etc)
  • Iedere trade te werken met een instapmoment, stoploss en koersdoel

Met deze simpele methode, snel aandelen kopen en weer verkopen, kan iedereen meedoen. Ontdek HIER het superrendement van Trading >>