Elon Musk worden

Miljardair en buy-and-hold belegger Ron Baron zei afgelopen vrijdag tegenover CNBC dat hij er rotsvast van overtuigd is dat zijn belegging in Tesla 30 tot 50 keer meer waard zal zijn over 15 jaar. Tesla is het meest interessante bedrijf waarin hij ooit belegde.

Ron Baron heeft zo’n 1,5 miljoen aandelen Tesla, goed voor een investering van $300 miljoen. Hij kocht voor de eerste keer aandelen Tesla aan $33 en zit nu aan een gemiddelde van $200. Tesla noteert op dit moment rond $190 nadat het bedrijf een hoogste koers van $280 behaalde in juli 2015.

Hij noemt Tesla een ‘riskante onderneming’. Ze moeten bewijzen dat hun business model leefbaar is en ze moeten bewijzen dat ze hun business model aankunnen. Ze moeten op termijn laten zien dat het bedrijf winstgevend is.

Niemand wil dat Tesla slaagt in zijn opzet, behalve de aandeelhouders en de klanten. Autodealers willen niet dat Tesla slaagt omdat ze de manier van autoverkoop op hun kop zetten. Ook de olie-industrie kijkt met argusogen naar het bedrijf van Elon Msuk.

Tesla 5Y

Ook de fel gecontesteerde overname van SolarCity vindt Baron OK

Er is een enorme vraag naar elektriciteit. Waar gaat die vandaag komen? Het elektriciteitsnetwerk groeit niet meer en er worden geen nieuwe elektriciteitscentrales meer gebouwd.

Tesla moet SolarCity wel kopen omdat er niet genoeg elektriciteit gaat zijn om de batterijen van alle elektrische auto’s op te laden. Een verticaal geïntegreerd bedrijf is een manier om het elektriciteitsnetwerk opnieuw uit te vinden. Dat is een grotere opportuniteit dan auto’s bouwen.

Bron: CNBC