‘Wanneer je de slimste persoon in de kamer bent, zit je in de verkeerde kamer’. Met andere woorden, wil je rijk worden, moet je naar het advies luisteren dat de rijken je willen geven. Als er een advies is dat de meeste rijke mensen jou kunnen geven, dan is het wel dat je van jongs af aan de juiste gewoontes moet hebben wanneer je met geld omgaat. De juiste gewoontes draag je je hele leven mee, zowel met een klein inkomen als een groot inkomen. En juist bij dat laatste maakt dat vaak het verschil tussen rijk worden of niet rijk blijven.

Rijke jongeren hebben niet alleen veel geld, ze hebben ook de gewoonte om hun geld goed te beheren. Zelfs wanneer je niet over tienduizenden euro’s beschikt, kunnen de gewoontes van rijke jongeren ook jou helpen om uiteindelijk de zon op jouw financiën te laten schijnen. En dan wordt na verloop van tijd ‘The Sky The Limit’.

# 1. Rijke jongeren omarmen beleggen

Beleggen in ETF's

Aandelen kopen Veel jongeren hebben het moeilijk met beleggen. De dotcom-bubbel en vooral de financiële crisis liggen nog vers in het geheugen. Ze hebben gezien welke schade beleggen op de aandelenmarkt kan aanrichten. Ze vergeten daarbij echter dat de beurzen (tot op heden) altijd herstellen en dat de aandelenmarkt een enorm potentieel biedt op lange termijn, net wat jongeren hebben.

Uit onderzoek blijkt dat 93% van de jongeren weigerachtig staat tegenover de aandelenbeurs. Wantrouwen en een gebrek aan kennis liggen aan de basis. Bij rijke jongeren is hier echter geen sprake van. In plaats van angst te hebben geld te verliezen, hebben ze er vertrouwen in dat hun beleggingen in waarde zullen toenemen.

Ze houden gemiddeld de helft van hun activa in cash en spenderen de andere helft aan aandelen.

# 2. Beleggen op basis van je eigen waarden

beleggen fascinerend

Jongeren en geld 45% wil anderen helpen en doet dit vooral via beleggingen. Ze kiezen hun investeringen dan ook op basis van de waarden waarin ze geloven. Ze vinden het minder belangrijk dat hun geld meer of minder opbrengt dan bijvoorbeeld de S&P500, ze willen er vooral beter van worden, sociaal en economisch.

Dit kan vooral op lange termijn tot een beter resultaat leiden.

# 3. Niet te veel schulden maken

Beleggen in een berenmarkt

Schulden snel afbetalen 67% van de rijke jongeren gebruikt liever cash geld dan plastiek. Ze hebben het al helemaal niet voor kredietkaarten. Hierdoor stapelen ze veel minder schulden op waardoor ze meer kansen hebben om hun rijkdom uit te breiden, ze moeten namelijk geen interest betalen. Hierdoor kunnen ze hun geld voor andere zaken gebruiken.

Heb je zelf nog (veel) schulden, loont het de moeite om eerst die schulden weg te werken. (Hoe je dat het beste doet, lees je hier) Eens de schulden afbetaalt, kan je het vrij gekomen budget gebruiken om je spaarrekening aan te vullen of beginnen beleggen.

# 4. Rijke jongeren stellen financiële doelen

Tips sparen en beleggen

Beleggen moet je serieus nemen. Rijke jongeren modderen niet gewoon wat aan, 66% stelt financiële doelstellingen op lange termijn. Doelstellingen maken is een goede manier om jezelf te motiveren. Hoe specifieker je doelen, hoe gemakkelijker het is je focus op de hoofdprijs te houden. Stel doelen op lange termijn maar ook stapsgewijze korte termijn doelen voor een hogere focus.

# 5. Denk aan je pensioen

succes met beleggen

Rijke jongeren hebben ook de gewoonte om verder te kijken dan morgen. Aangezien de inkomsten waarschijnlijk in het begin nog aan de lage kant zijn, lijkt het voor veel jongeren niet de moeite om te investeren. Maar dan vergeten ze dat je van een klein bedrag een grote som kan maken wanneer je voldoende tijd neemt.

En dat is juist het kostbaarste bezit dat jongeren hebben: tijd. Een investering van €1.000 op je 25e brengt na 40 jaar aan een gemiddelde opbrengst van 10% per jaar al €45.000 op. Wanneer je ieder jaar €1.000 investeert, loopt dat bedrag naar je pensioenleeftijd toe al aardig op.

Het is echter niet alleen belangrijk om zo vroeg mogelijk je geld te investeren voor je pensioen, het is ook belangrijk om te blijven investeren. Dit betekent dat je budget in orde moet zijn – no matter what -, dat je minder uitgeeft dan je verdient. Wie met dat verschil kan blijven beleggen, zal ongetwijfeld een mooi fortuin opbouwen.

# 6. Denk groot genoeg

Brandon Turner ‘flipte’ 2 huizen vorig jaar. En dat vond hij uitstekend gedaan… tot hij ontdekte dat een van zijn kennissen er 80 deed op een jaar. En op de miljonairsmeeting kwam hij iemand tegen die er 950 deed. Wanneer je echt bij de top wil horen, moet je groot denken … heel groot.

Je moet niet kiezen tussen geld, gezin, vrienden en hobby’s. Je kan het allemaal hebben. Veel mensen denken dat ze veel moeten opofferen om rijk te worden. Je moet alleen efficiënter en beter georganiseerd werken om alles te hebben.

Er is geld genoeg op de planeet, er is alleen een tekort aan mensen die niet groot genoeg denken, aldus Grant Cardone. Mik hoog genoeg om je doel te bereiken. Rijk worden is simpel, maar niet eenvoudig. Het begint alvast met de juiste instelling.

Bron: AOL

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)