Dow-Jones-Logo1

De afgelopen week moesten de aandelenmarkten veel waarde inleveren. Ook de Amerikaanse beurzen konden de dans niet ontspringen. De Amerikaanse beurzen sloten uiteindelijk de maand juli in het verlies af en dat heeft gevolgen voor de grafiek. Een aantal weken geleden leek als nog koek en ei. De aandelenmarkten bleven vrolijk nieuwe recordkoersen neerzetten en de volatiliteit daalde naar nieuwe dieptepunten. De afgelopen week kwam er een abrupt einde aan deze trend.

Fear and Greed

Ook de Fear and Greed index was een maand geleden nog zeer positief, we stonden zelfs op Extreme Greed. Op dit moment ziet dat er echter geheel anders uit. We noteren op dit moment op Extreme Fear en zo kunt u zien dat het erg snel kan gaan op de markten.

Dow Jones verliest waarde in de maand juli

maandslot-Dow Jones

Op de grafiek hierboven is te zien dat de Dow Jones de maand juli in het verlies heeft moeten afsluiten. De vorm van de candlestick zorgt echter voor de meeste angst. Deze candlestick toont namelijk een toppingspatroon. De steunpunten staan op de Amerikaanse beurzen onder druk en daarom moeten we de grafieken goed in de gaten blijven houden. Een breuk zal overigens niet direct betekenen dat we in een bear market terecht gaan komen, maar de stijgende trend die we de afgelopen maanden hebben gezien lijkt dan wel aan het einde te zijn. De angst onder de beleggers is weer volledig terug. Houdt daarom de komende weken rekening met heftige bewegingen. We zijn in ieder geval in een spannende tijd beland. Gratis tips om goed te beleggen – Download de gratis Trading Almanak