Op het Europese beursfront zijn we de afgelopen handelsdagen geconfronteerd met de nodige beweeglijkheid. Zo leverde de Duitse beurs bijvoorbeeld afgelopen donderdag meer dan 2% aan waarde in. Toch blijft het op Wall Street vooralsnog behoorlijk kalm. Is er sprake van stilte voor de storm?

Charlie Bilello, van Pension Partners, deelde onlangs de bovenstaande grafiek. Op deze illustratie is te zien dat de Dow Jones index al meer dan 60 handelsdagen niet geconfronteerd is met een dagbeweging van meer dan 1%. Met andere woorden is de beweeglijkheid op dit moment ver te zoeken.

Maakt Wall Street zich klaar voor de eindejaarsrally?

Natuurlijk weet niemand of we in de nabije toekomst te maken gaan krijgen met grote beweeglijkheid. Wel is de afgelopen handelsdagen duidelijk geworden dat de beer zeker nog niet verslagen is. Toch bewegen we op dit moment binnen een traditioneel sterke beursperiode. Met name tijdens de laatste maand van het jaar weten de aandelenmarkten vaak goede zaken te doen.

Daarnaast liggen de grafieken er nog steeds uitstekend bij. Vooralsnog lijkt niets de traditionele eindejaarsrally in de weg te liggen. Maar, niets is zo onvoorspelbaar als de markt.