De aandelenmarkten staan al weken onder druk. Tijdens de afgelopen week wisten de meeste indices zich echter te herstellen. Ondanks dit koersherstel, ligt de Duitse beurs er technisch gezien nog steeds niet goed bij. Als gevolg daarvan lijkt de beer de regie nog volledig in handen te hebben.

Sven Henrich, van Northman Trader, maakt zich grote zorgen om de Duitse beurs. Volgens de ervaren analist is de DAX index bezig met het vormen van een gevaarlijk toppatroon. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Northman Trader, te zien dat de Duitse beurs mogelijk bezig is met de vorming van een hoofd-en-schouderpatroon. Dat is een patroon dat binnen de technische wereld bestempeld wordt als een betrouwbaar toppatroon.

Krijgt de Duitse beurs binnenkort te maken met een crash?

Op de tweede grafiek, wederom afkomstig van Northman Trader, is te zien dat de maandgrafiek er ook niet zo goed bijligt. De Duitse stieren hebben het onlangs niet voor elkaar gekregen om de weerstandslijn te doorbreken. Op dit moment staat de steunlijn, die sinds 2009 al actief is, zelfs onder druk.

Op de laatste grafiek (Northman Trader) is te zien dat er een vergelijking is te maken met het jaar 2000. Destijds wist de Duitse beurs een nieuwe recordkoers te bereiken, terwijl de RSI-indicator een lagere notering wist neer te zetten. Deze negatieve divergentie wist destijds te leiden tot een stevige top. Op dit moment is er opnieuw sprake van een negatieve divergentie.