De zilverprijs wist tijdens het afgelopen jaar licht teleur te stellen. Het edelmetaal wist nog wel met een kleine winst het jaar af te sluiten, maar dat valt in het niets wanneer je de jaarwinst van bijvoorbeeld Wall Street er naast legt. Toch kan dit het ideale moment zijn om in de zilversector in te stappen.

Voor de grote broer van zilver – goud – was het jaar 2017 een stuk winstgevender. De goudprijs wist namelijk met dubbele cijfers in waarde te stijgen. Door deze prestatie wist de goudprijs het opnieuw beter te doen dan de zilverprijs. Toch kunnen die rollen binnen afzienbare tijd gaan omdraaien.

Breekt een nieuwe zilver Bull Market aan?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van KimbleCharting, is te zien dat de zilverprijs op een belangrijk punt is aangekomen. Op dit moment beweegt de zilver/goud ratio op een niveau die we tijdens de afgelopen 30 jaar al vaker hebben mogen bereiken. Tijdens de afgelopen 20 jaar wist dit niveau telkens steun te bieden. Mocht dat dit keer opnieuw het geval zijn, dan zal de zilverprijs het de komende tijd beter gaan doen dan de goudprijs!

Overigens betekent dat niet dat de stijgende trend voor de goudprijs er op dat moment opzit. Tijdens de laatste keer dat de zilverprijs het namelijk aanzienlijk beter wist te doen dan de goudprijs (2008-2011) wist de goudprijs ook flink in waarde te stijgen.

Deze grafiek laat in ieder geval zien dat dit een unieke kans is om de zilversector weer uiterst serieus te nemen.

5 redenen waarom je NU goudmijnaandelen moet kopen

  • Sinds 2016 zitten goudmijnaandelen in een nieuwe stierenmarkt!
  • De vorige stierenmarkt in goudmijnaandelen duurde 1.142 dagen. Vandaag zijn we maar 400 dagen ver.
  • De vorige stierenmarkt ging +1.355%, vandaag staan we ‘slechts’ 120% hoger.
  • MAAR: Goudmijnaandelen waren nog nooit zo goedkoop.
  • DUS: Goudmijnaandelen staan voor hun grootste stijging ooit!

Wacht géén dag langer om goudmijnaandelen te kopen: LEES MEER