Er zijn genoeg segmenten van de markt op te noemen die niet dagelijks in de media besproken worden. Eigenlijk wordt er op dit moment hoofdzakelijk gesproken over de aandelenmarkten en de gekte binnen de cryptomarkt. Onderhuids is er echter een sector bezig met een wel heel bijzondere uitbraak.

Er zijn op dit moment maar weinig beleggers te vinden die aandacht hebben voor de goud- en zilversector. De goudsector hebben we al wel vaker belicht, maar de zilversector mag ook niet vergeten worden. Deze sector staat namelijk op het punt om opwaarts uit te breken en hiermee zou de uitbraak bij de goudsector bevestigd worden.

Deze zilver-ETF moet binnenkort een richting gaan kiezen

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Lyons Share, is te zien dat de grootste zilver-ETF (SLV) op het punt staat om opwaarts uit te breken. Deze ETF heeft sinds de top van het jaar 2011 al te maken met een weerstandslijn, maar de zilverstieren doen er alles aan om die weerstand te slechten.

Deze grafiek maakt duidelijk dat er een belangrijk moment aanbreekt. Zowel de steun- als de weerstandslijn zijn elkaar bijna genaderd en dat laat zien dat er binnenkort een richting gekozen moet gaan worden. Indien zilver de grote broer goud achterna gaat, dan zou dit een opwaartse uitbraak betekenen.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!