fear

Dit jaar staan verschillen aandelen binnen de technologiesector onder druk. Zo moesten verschillende technologie aandelen vele procenten inleveren en deze trend lijkt nog niet aan het einde te zijn gekomen. Maar aan de andere kant zijn het de technologie aandelen met een brede beleggingshorizon die wel weten te overtuigen dit jaar. Zo doen bijvoorbeeld HP, Cisco en Microsoft goede zaken. De CEO van Cisco, genaamd John Chambers, verwacht dat we de komende jaren een bloedbad kunnen verwachten bij de technologiesector. De innovatie ontwikkelt zich in een rap tempo waardoor de concurrentie op dit ogenblik moordend is. En John Chambers verwacht dat daar de komende jaren geen verandering in gaat komen. Hij verwacht zelfs dat deze concurrentie de komende tijd nog groter gaat worden en dat daardoor veel technologiebedrijven de handdoek in de ring zullen gooien. En dit zal vooral noodgedwongen zijn.

John Chambers verwacht een bloedbad bij de technologiebedrijven

Als we kijken naar de topspelers binnen de technologiesector dan kunnen we toch wel spreken over HP, IBM, Microsoft, Oracle en Cisco. Wij hebben van deze bedrijven ook de resultaten gevonden van de afgelopen 15 kwartalen.

technologiespelers

Op het plaatje hierboven zijn de resultaten van de grote technologiebedrijven te zien. Als we goed kijken dan zien we dat Microsoft het beste presteert. Het bedrijf wist immers 14 van de 15 kwartalen een groei te realiseren van 3 procent of meer. Op nummer twee staat Cisco met 12 kwartalen een groei van 3 procent of meer. Als we John Chambers mogen geloven dan zal de technologiesector een moeilijke periode tegemoet kunnen zien. Alleen de bedrijven die opgewassen zijn tegen de concurrentie kunnen in leven blijven. Start met beleggen, gebruik onze tips – Download de gratis Trading Gids