De technologiesector heeft het op dit moment ontzettend moeilijk. En dat is toch wel even wennen want de afgelopen weken waren het juist de technologieaandelen die wisten te profiteren van de euforie onder de beleggers. Al twee handelsdagen op rij heeft de Nasdaq index flink waarde moeten inleveren.

Volgens sommige kenners is het gepubliceerde beleggingsrapport van Goldman Sachs de aanzet geweest tot de gigantische verkoopgolf die ontstaan is binnen de technologiesector. Afgelopen vrijdag publiceerde de Amerikaanse zakenbank een rapport waarin te lezen was dat met name de technologieaandelen wel erg hard waren gestegen en dat beleggers rekening moesten houden met een felle tegenbeweging. En die beweging is op dit moment in volle gang.

Technologieaandelen zijn niet meer in trek

techno-daling

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat de Technology Select Sector SPDR Fund de afgelopen week te maken had met een gigantische kapitaaluitstroom. Deze uitstroom was het hoogst in meer dan 18 maanden tijd. Meer dan 737 miljoen dollar werd er uit deze technologie-ETF getrokken.

Het is te hopen dat deze marktbeweging in ieder geval de beleggers heeft wakker geschud. Ondanks het feit dat de beweeglijkheid nog steeds erg laag is, betekent dit niet dat er geen sprake kan zijn van paniek. Want onder de technologiebeleggers is er toch wel sprake van de nodige paniek op dit moment.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)