De technologiesector is een van de grote uitblinkers geweest tijdens de afgelopen beursjaren. Sinds het jaar 2013 weet de Nasdaq 100 index al jaarlijks betere zaken te doen dan de S&P 500 index. Toch lijkt die trend nu gekeerd te zijn. Is dit het moment om de technologiesector te vermijden?

Chris Kimble, van KimbleCharting, heeft onlangs uitgebreid de Nasdaq 100 index onder de loep genomen. En hij komt tot de conclusie dat er wel eens slechte tijden kunnen gaan aanbreken voor de technologieaandelen. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van KimbleCharting, is namelijk te zien dat we onlangs zijn afgeketst van de weerstandslijn en dat we daarnaast afgelopen week door de steunlijn zijn gebroken.

Technologiesector doet een gevaarlijk stapje terug

Met andere woorden ligt het technische plaatje er niet bepaald goed bij voor de technologieaandelen. De afgelopen vier jaar heeft de Nasdaq 100 index telkens de grotere S&P 500 index verslagen, maar die trend lijkt nu te keren.

Aangezien de technologieaandelen vaak gezien worden als ‘voorlopers’ zouden we ons moeten afvragen of dit niet een slecht teken is voor de gehele aandelenmarkt. Op het moment dat beleggers namelijk uitwijken naar meer defensieve aandelen, is dit niet bepaald een goed teken.