Het ruimtevaartbedrijf SpaceX van Elon Musk gaat in Q1 van volgend jaar de ‘DOGE-1 Mission to the Moon’ lanceren. Musk zei dat ze Dogecoin zullen accepteren om de missie te financieren. Hiermee brengt Musk cryptomunten, en vooral Dogecoin, nog meer onder de aandacht. Marktkenners vermoeden dat Musk dit doet om de schade van zijn SNL-sketch goed te maken.

Het is een bewogen weekend geweest voor Dogecoin. Tesla en SpaceX-baas Elon Musk zei dat het ruimtevaartbedrijf Dogecoin zal accepteren om hun ‘DOGE-1 Mission to the Moon’ te financieren. Daarenboven nam Musk zaterdag deel aan verschillende sketches tijdens Saturday Night Life op de Amerikaanse zender NBC om Dogecoin te promoten.

DOGE-1 zal een kubus satelliet van 40 kilogram meenemen als lading op een Falcon 9-raket. SpaceX vicepresident Tom Ochinero zei in een verklaring dat DOGE-1 de toepassing van cryptomunten buiten de baan om de aarde zal demonstreren en de basis zal leggen voor interplanetaire handel. SpaceX, vooral Musk, ziet het dus groots met Dogecoin.

We’re excited to launch DOGE-1 to the Moon! SpaceX is going to put a literal Dogecoin on the literal moon.

Manipulatie?

Sommige marktkenners vermoeden dat dit een publiciteitsstunt is om de schade van Musk zijn SNL-sketches te herstellen. Tijdens de show op NBC kelderde de waarde van Dogecoin met meer dan 30 procent tot onder de 50 cent. Zeker niet het effect waarop Musk had gehoopt.

Eén ding is duidelijk volgens marktkenners, Musk probeert Dogecoin hard te pumpen. Hij noemt zichzelf ‘Dogefather’ en post om de haverklap wel iets op Twitter dat over de ‘meme coin’ gaat. Sommigen stellen zich echter de vraag of dit een vorm van marktmanipulatie is.

Bronnen: CNBC

Foto: FXTM ThailandFlickr – CC BY 2.0

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven