Apple lanceerde gisteren de langverwachte nieuwe iPhones. Hoewel er geen wereldschokkend nieuws te melden is en de prijzen hallucinant hoog liggen, valt er toch een stormloop te verwachten voor de nieuwste iPhones. Daar zijn 3 goede redenen voor.

Zoals te verwachten introduceerde Tim Cook een nieuwe iPhone 8 en iPhone 8 Plus. Daarnaast komt er ook een jubileumversie, de iPhone X (10). De nieuwste iPhones beschikken over de nieuwste technologieën, maar zijn niet vernieuwend te noemen.

Zo heeft de iPhone X bijvoorbeeld wel:

  • Een edge-to-edge beeldscherm
  • Geen HOME-knop meer
  • Een dual lens 12-MP camera met optische stabilisatie
  • Gezichtsherkening als ID

De prijzen voor de nieuwste smartphones voor het bedrijf uit Cupertino zijn ook navenant. De Nederlandse prijzen voor de iPhone 8, iPhone 8 Plus en X zijn: €809, €919 en €1159.

Ben jij bereid zoveel te betalen?

Toch zijn er 3 goede redenen waarom men ‘graag’ dergelijke bedragen op tafel gaat leggen in de komende weken en maanden.

-1. Het is een iPhone

Niet-Apple fans zullen het moeilijk kunnen geloven, maar Apple fans zijn zeer trouwe en loyale gebruikers. En voor veel gebruikers is de prijs irrelevant. Ze zullen zich nu wel even achter de oren krabben, maar uiteindelijk zullen ze ‘met plezier’ het geld op tafel leggen. Het is ten slotte de nieuwste iPhone.

Apple hanteert al jaren een premie op hun producten, gewoon omdat ze dat kunnen. Apple en de iPhone zijn een merk, een status, iets dat bij iemands persoonlijkheid hoort.

-2. Het is exclusief

De iPhone zal maar in ‘beperkte’ mate beschikbaar zijn. Men zou kunnen zeggen dat Apple productieproblemen heeft. Maar het kan ook zijn dat Apple gewoon een kunstmatige ‘schaarste’ creëert om de exclusiviteit nog meer te verhogen.

Er zullen ongetwijfeld weer rijen mensen staan te wachten om de nieuwste iPhone als eerste te kunnen kopen … om er als eerst bij te zijn en er zeker een te hebben.

-3. Het is de beste iPhone

Hoewel het geen ophefmakende, vernieuwende technologieën bevat, zijn de nieuwste set van iPhones de beste iPhones op de markt.

Bron: Inc

Aandelen die wij nóg liever zien dan Apple

Benieuwd welke technologieaandelen in het Technologie Rapport staan? KLIK HIER om te zien of Apple nog steeds tot een van onze favoriete aandelen behoort. Of ben je benieuwd naar onze andere topaandelen in het Technologie Rapport? KIJK HIER.