Goudmijnaandelen hebben de laatste weken vriend en vijand verrast met een sterke stijging. Maar diegene die de sector van dichtbij volgen, weten beter. De uitbraak die goudmijnaandelen lieten zien, is bijzonder veelbelovend, zo vroeg op het goud-seizoen. En het beste moet dan ook nog komen. Wie nu koopt, kan minimum op een rendement van 200% rekenen.

Goudmijnaandelen blijven na de recente stijging, nog steeds bijzonder goedkoop vanuit historisch standpunt. Dit zorgt ervoor dat er nog een gigantisch opwaarts potentieel ligt te wachten.

Je kan er bijna je klok op gelijk zetten. Maar ieder jaar opnieuw dalen goudmijnaandelen richting de zomerperiode. De meeste beleggers verliezen deze sector dan uit het oog. En dat zijn juist dé momenten dat je een sterke stijgingen ziet.

Eind juni stond de goudmijnsector op een jaarverlies van 2%. Bijna 3 maanden later staat de sector op een winst van meer dan 20%. En het beste moet nog komen.

<< De ULTIEME Goudgids >>

Een nieuwe uitbraak binnen een nieuwe stierenmarkt

De nieuwe seculaire stierenmarkt in goud en goudmijnaandelen begon begin 2016. Goudmijnaandelen stegen op enkele maanden gemiddeld 182%. Wat we de laatste weken gezien hebben, was de sterkste en belangrijkste uitbraak sinds de geboorte van deze nieuwe stierenmarkt.

Begin 2016 noteerden goudmijnaandelen nog op het laagste fundamentele niveau in 13,5 jaar. Ze noteerden aan een waardering alsof de goudprijs op $305 stond terwijl deze 3,6 keer hoger noteerde. Na de stijging van 182% was echter een afkoeling noodzakelijk. Dit is doodnormaal in een nieuwe stierenmarkt.

Maar deze zomer kwam er verandering in de consolidatie. De consolidatie werd een nieuwe uitbraak nadat de goudmijnaandelen door hun 50-daags en 200-daags gemiddelde schoten. Beide gemiddelde hebben nu ook een opwaarts momentum.

Blijf op de hoogte van alle goud- en zilvernieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>

Het potentieel van goudmijnaandelen is gigantisch

En nu wordt het extra interessant, nu begint de uitbraak zichzelf te voeden. Hogere prijzen, betere grafieken en beter sentiment trekken nieuwe beleggers aan. Hierdoor gaan de prijzen stijgen waardoor er nog meer geïnteresseerden naar de sector komen.

De rest en het vervolg van deze uitbraak wil je dus niet missen.

De volgende vraag is dan uiteraard, hoe groot is het potentieel?

Het rechtste vak op deze grafiek is de eerste grafiek.Je kan zien dat de dalende trend nu definitief tot het verleden behoort. Op korte termijn kunnen goudmijnaandelen terug de piek van de eerste grafiek gaan testen. Dit is een potentieel van meer dan 30%.

Wanneer die weerstand wordt doorbroken, ligt de weg open naar de piek van de vorige seculaire stierenmarkt die eindigde in 2011. Dat biedt een opwaarts potentieel van zo’n 200%.

Maar in een nieuwe stierenmarkt gaan de koersen dikwijls voorbij de vorige top.

Wanneer de vorige piek van 2011 wordt geëvenaard, geeft dat een stijging van 531% ten opzichte van het dieptepunt begin 2016. De vorige stierenmarkt van 2000 tot 2011 leverde echter een winst op van 1.664%. Wanneer de goudprijs naar nieuwe records stijgt, kunnen goudmijnaandelen dus ook winsten neerleggen van 1.000% (of meer).

En let op, dit is een gemiddelde van de sector. De beste goudmijnaandelen brengen vaak een veelvoud op van het sectorgemiddelde.

Bron: MarketOracle

Foto Credit: iStock

5 redenen waarom je NU goudmijnaandelen moet kopen

  • Sinds 2016 zitten goudmijnaandelen in een nieuwe stierenmarkt!
  • De vorige stierenmarkt in goudmijnaandelen duurde 1.142 dagen. Vandaag zijn we maar 400 dagen ver.
  • De vorige stierenmarkt ging +1.355%, vandaag staan we ‘slechts’ 120% hoger.
  • MAAR: Goudmijnaandelen waren nog nooit zo goedkoop.
  • DUS: Goudmijnaandelen staan voor hun grootste stijging ooit!

Wacht géén dag langer om goudmijnaandelen te kopen: LEES MEER