Niets gaat vanzelf in het leven, ook niet voor de rijkste mensen ter wereld. Wanneer we miljardairs als Elon Musk, Mark Zuckerberg of Jeff Bezos zien, denken we al snel dat deze mensen altijd zo rijk zijn geweest. Maar niets is minder waar. Ook zij hebben daar hard en lang voor moeten werken. Neem nu Elon Musk, die op zijn 19e naar de VS trok met slechts $2.000 en die 30 jaar later $20 miljard waard is.

Afgelopen weekend tweette Musk uitzonderlijk eens over zijn eigen leven. Zo liet hij weten dat hij als 17-jarige in Noord-Amerika terecht kwam (Canada) met slechts $2.000, een rugzak en een koffer vol met boeken. Musk betaalde daarna zijn eigen studies en had $110.000 schulden op het moment dat hij stopte met studeren. Zo leefde hij zelfs een periode van slechts $1 per dag als budget.

Nu is Musk meer dan $20 miljard waard als topman bij Tesla en SpaceX.

Het leven van Elon Musk

Elon Musk werd geboren in Pretoria, Zuid-Afrika. Maar hij wou verhuizen naar de Verenigde Staten: “It always seemed like when there was cool technology or things happening, it was kinda of in the United States. So, my goal as a kid was to get to get to America basically,”

Daarop verhuisde hij eerst naar Canada, waar zijn moeder woonde. Enkele jaren later ging Musk naar de Universiteit van Pennsylvania. Na zijn studies wou Musk aan de slag bij Netscape Communications, het bedrijf dat de eerste webbrowser ontwikkelde, Netscape Navigator.

“In ’95 I kinda thought the Internet would be something that would change the world in a major way and I wanted to be a part of it.”

Aangezien hij niet werd aangenomen bij Netscape omdat hij niet over het juiste diploma beschikte, begon de miljardair in 1996 met zijn eigen bedrijf, Zip2. Met Zip2 richtte hij zich op mediabedrijven. In die tijd waren grote mediabedrijven als de New York Times e.d. nog niet te vinden op het internet.

In 1999 verkocht hij Zip2 aan Compaq. Met het geld kon hij kiezen tussen een huis kopen of een McLaren en een kleine Condo. Musk koos voor het tweede. Die McLaren reed hij echter volledig kapot in een rit samen met Peter Thiel, de medeoprichter van PayPal.

In 2001 ging het nieuwe bedrijf van Musk, X.com – een betaalplatform, samen met PayPal. Nadat Elon Musk zijn deel verkocht in PayPal, volgde Tesla, SpaceX en nog een reeks andere bedrijven waardoor hij momenteel volgens Forbes zo’n $20 miljard waard is.

Bron: CNBC

Foto Credit: iStock

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>