De lente bracht veel beleggers in cryptomunten in hogere sferen. Echter, in de zomer volgde een zware ontnuchtering. Terwijl iedereen dacht dat cryptomunten ‘voor altijd’ zouden stijgen, was het tegenovergestelde waar. De correctie bleek geen nieuw begin te zijn … tot nu. Cryptomunten (ex-Bitcoin) vinden terug te weg omhoog. Maar deze keer zal het niet meer zo gemakkelijk gaan als begin dit jaar.

De reden voor de zwakke zomer en het vermoeden van een sterk najaar, kunnen we terugvinden in enkele klassieke beleggingsregels. Diegene die beleggen in cryptomunten denken er vaak heel anders over, maar uiteindelijk komt het altijd op hetzelfde neer. Het is en blijft een spel van vraag en aanbod waarin enkel de beste overleven.

Wie onderstaande patronen kan herkennen, weet waar en wanneer hij bij de volgende uitbraak van cryptomunten aanwezig moet zijn.

Er zijn verschillende redenen voor de zwakke zomer. Wie dit begrijpt, weet ook waar hij op moet letten in de toekomst.

-1. De verwachtingen waren té hoog

Wanneer iedereen hetzelfde verwacht, gebeurt vaak het tegenovergesteld. Na de indrukwekkende stijging van de eerste 6 maanden hadden veel beleggers gedacht dat cryptomunten ‘to the moon’ zouden gaan. Maar daar dacht de cryptomarkt eventjes anders over.

Net als de aandelenmarkt wil ook de cryptomarkt zo veel mogelijk beleggers op het verkeerde been zetten. En daar is het deze zomer goed in geslaagd. Enkel doorwinterde beleggers kunnen dit plaatsen en het hoofd koel houden.

Eenvoudig geld verdienen met cryptomunten

-2. Emoties

Op de aandelenmarkt is geen plaats voor emoties en op de cryptomarkt nog minder. Doordat het een kleine markt is en bijzonder snel evolueert, kunnen emoties voor veel foute beslissingen op korte termijn zorgen.

-3. Liquiditeit

Cryptomunten hebben, buiten Bitcoin en enkele anderen, een bijzonder lage liquiditeit. Dat betekent dat een groot aan- of verkooporder de prijs sterk kan beïnvloeden. Bitcoin is bijvoorbeeld goed voor 40% van de totale liquiditeit en de top 10 cryptomunten voor 90%.

Met andere woorden, een belegging van $10.000 voor Bitcoin doet de prijs amper bewegen. Maar een belegging van $10.000 voor een kleine altcoin kan de markt op zijn kop zetten. Vermenigvuldig dit met tientallen beleggers en je weet hoe snel het kan gaan.

Wanneer geld uit altcoins en naar Bitcoin vloeit (bijvoorbeeld voor deel te nemen aan een hard fork) heeft dat een gigantisch effect. Gelukkig kan dit ook een positief effect veroorzaken wanneer geld uit Bitcoin naar altcoins vloeit. Maar dan moet je natuurlijk wel weten welke altcoins.

3 TOP ALTCOIN KOOPTIPS

Om te zien wanneer het tijdperk voor de altcoins terug is aangebroken, kijk je best naar volgende gebeurtenissen bij een nieuwe uitbraak:

-4. Altcoins leiden de dans op de cryptomarkt en niet Bitcoin

-5. De altcoinmarkt maakt hogere bodems en hogere toppen

-6. Het aantal commentaren #ToTheMoon of #Lambo is opvallend laag op sociale media (denk aan punt 1.)

Bron: Medium