Hoewel we al jaren berichten horen en lezen over Tesla, moet de échte revolutie van de elektrische auto’s nog op gang komen. Als belegger heb je op het eerste zicht, buiten Tesla, niet veel mogelijkheden om hierop in te spelen. Maar zoals het gezegde gaat, “When you’re in a gold rush, sell picks and shovels.” De picks and shovels van de elektrische auto revolutie zijn de grondstoffen.

De huidige transportsector draait hoofdzakelijk op olie. Maar naarmate er steeds meer elektrische auto’s in het straatbeeld komen, zijn er andere grondstoffen die belangrijk worden. De voornaamste grondstoffen zijn diegene die gebruikt gaan worden in de batterijen. Maar ook andere grondstoffen profiteren van de opmars van de elektrische auto.

7 grondstoffen zullen de komende decennia een sterke stijging zien van de vraag:

Elektrische auto’s bezitten bijvoorbeeld 3 keer meer koper dan de huidige wagens. Lithium, kobalt, grafiet, nikkel en magnesium worden dan weer hoofdzakelijk gebruikt in de batterijen. Aluminium maakt de wagens lichter zodat ze verder kunnen rijden met een oplaadbeurt van de batterij.

We zien sommige effecten al een tijdje doorsijpelen naar de markt. Kobalt staat bijvoorbeeld al 70% hoger dit jaar nadat het vorig jaar ook al 37% was gestegen. Lithium was vorig jaar vooral bijzonder ‘hot’ als grondstof.

De komende jaren volgen waarschijnlijk de andere grondstoffen. En ook daar zien we al tekenen van verhoogde interesse.

Koper staat dit jaar op een winst van 14%. En aluminiumprijzen staat in 2017 al 13% in het groen.

De toekomst voor de elektrische auto oogt mooi

Het Verenigd Koninkrijk vervoegde dit jaar Frankrijk en Noorwegen om auto’s op fossiele brandstoffen volledig uit het straatbeeld te weren de komende decennia. Tesla lanceerde met succes zijn massaproductie-auto de Model 3. En talloze traditionele autoproducenten staan op het punt om elektrische modellen op de markt te brengen.

De groei van de elektrische auto komt de komende jaren echt in een stroomversnelling.

De vraag naar deze 7 grondstoffen zal de komende jaren dan ook alleen maar blijven toenemen. Veel van deze grondstoffen zijn nog niet echt ontwikkeld voor ontginning op grote schaal. Wanneer de vraag stijgt maar het aanbod achter blijft, kan er alleen een evenwicht worden gevonden wanneer de prijs van de grondstof stijgt.

En dat is goed nieuws voor beleggers in deze grondstoffen.

Bron: Bloomberg

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>