Apple wist gisteren goede zaken te doen op Wall Street. Het aandeel van de techgigant steeg met bijna 6% in waarde. En voor sommige beleggers kwam deze stijging toch wel als een verrassing. Apple werd namelijk tijdens het afgelopen kwartaal geconfronteerd met een forse daling in de verkoop van haar iPhones.

De kwartaalcijfers van Apple zullen niet de boeken in gaan als de ‘beste cijfers ooit’. Op het gebied van iPhone-verkopen was er zelfs sprake van een dramatisch kwartaal. Zo kelderde de verkoop van de mobiele telefoons met 17%. De totale omzet kwam in het eerste kwartaal uit op 58 miljard dollar. De winst daalde met ruim 16% tot 11,5 miljard dollar. Ondanks dat reageerden beleggers positief op de cijfers van de smartphonegigant.

Dalende iPhone-verkopen is een groot probleem voor Apple

Volgens analisten is de koersstijging van gisteren voor een groot deel te danken aan de extraatjes die het bedrijf gaat geven aan beleggers. Zo liet de CEO van Apple, Tim Cook, weten dat er voor 75 miljard dollar aan eigen aandelen wordt ingekocht. Daarnaast wordt ook het dividend opgetrokken. Tevens was Cook wat optimistischer gestemd over het huidige kwartaal. Zo rekent de CEO op een omzet van tussen de 52,5 en 54,5 miljard dollar. En dat is hoger dan de verwachting van analisten die op een omzet van 51,9 miljard dollar hadden gerekend.

Op de bovenstaande staafgrafiek, afkomstig van The Wall Street Journal, is overigens wel het grote probleem van Apple in beeld gebracht. Al twee kwartalen op rij wordt het bedrijf geteisterd door dalende iPhone-verkopen. En voor nu lijkt de smartphonegigant beleggers nog tevreden te kunnen houden, maar de vraag is of dat in de toekomst ook nog wel zal lukken indien de iPhone-verkopen blijven dalen.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.