Het aandeel van Tesla heeft absoluut geen last van COVID-19. Sinds de dip in maart, is het aandeel als een raket de hoogte ingegaan. Van 361 dollar naar 1.208 dollar op amper 4 maanden tijd. Door de stijging heeft Tesla het Japanse Toyota ingehaald als meest waardevolle automerk. Sommige analisten verwacht dat het aandeel zelfs naar 2.000 dollar zal gaan stijgen.

Een indrukwekkend parcours van Tesla, het aandeel is op nog geen 4 maanden tijd gestegen met 335 procent. Dankzij deze stijging heeft de elektrische autobouwer het Japanse Toyota van de troon gestoten als meest waardevolle automerk. Tesla is net geen 202 miljard dollar waard.

Tesla noteert deze week tien jaar op de beurs en het is niet altijd even gemakkelijk geweest. Ze hebben een lange periode gekend van twijfel en problemen door de productie van één van hun modellen. Maar nu lijkt alles koek en ei te zijn, er zijn zelfs analisten die verwachten dat het aandeel de komende periode ‘gemakkelijk’ naar 2.000 dollar gaat stijgen.

2.000 dollar

Dan Ives, analist bij Wedbush, benadrukt dat de vraag naar het Model 3 bijzonder groot is in China alsook het Model Y. Als alles vlotjes verloopt, dan verwacht hij dat het aandeel de 2.000 dollar gaat aantikken binnen de 12 maanden. Dat is nog eens een stijging van 66 procent.

Aan 2.000 dollar per aandeel, zou het bedrijf 370 miljard dollar waard zijn. Er zijn slechts 8 Amerikaanse bedrijven die momenteel meer waard zijn dan dat namelijk Apple, Microsoft, Amazon, Alphabet, Facebook, Berkshire Hathaway, Visa en Johnson en Johson.

Bronnen: De Tijd

Foto: Ivan Radic – Flickr – CC BY 2.0

Zo koop je de volgende Google of Facebook

Veel mensen durven niet beleggen omdat ze schrik hebben. Maar beleggen is een van de slimste dingen die je kan doen met je geld. Met enkele simpele richtlijnen kan je veel beginnersfouten vermijden en een leven lang genieten van geweldige beleggingen.

Ik word een Slimme Belegger