De elektrische autobouwer Tesla heeft zich klaarblijkelijk herpakt. Tijdens het tweede kwartaal werd een nieuw productierecord gevestigd waarmee ze de verwachtingen van analisten gemakkelijk hebben overtroffen. Beleggers zijn alvast opgetogen en stuwen het aandeel 7 procent hoger na de bekendmaking van het nieuws. Ook het derde kwartaal is naar verluidt goed van start gegaan en zal analistenverwachtingen overtreffen.

Een nieuw productierecord voor Tesla, meer is er niet nodig om beleggers opnieuw te doen geloven in het aandeel. Elon Musk, CEO van de Amerikaanse elektrische autobouwer, maakte dinsdag bekend dat de verwachtingen van de analisten ruimschoots werden overtroffen met de nieuwe productieniveaus en dat het derde kwartaal evenzeer sterk zal zijn. Het aandeel staat een donkergroene dag te wachten bij opening van de handelsdag in de USA.

Heropleving?

Nabeurs zou het aandeel met 7 procent stijgen volgens de orders die beleggers hebben doorgevoerd. Als de Amerikaanse beurs opent, zal het aandeel dus fors kunnen gaan stijgen. Tesla wist tijdens het tweede kwartaal 95.200 voertuigen te leveren, dat is 51 procent meer dan het eerste kwartaal en ook een nieuw record. Tijdens het vierde kwartaal van vorig jaar werden er 90.700 voertuigen geleverd.

Challenges remain, but this is a step in the right direction. The numbers were above even the bull estimates and shows a clear rebound for the company. This is a feather in the cap for Tesla.

Tesla heeft een lange tijd in de problemen gezeten wegens productieproblemen en uitgestelde leveringen. Het aandeel heeft de afgelopen tijd dan ook een zwaar parcours afgelegd wat duidelijk zichtbaar is op de koerstabellen. Maar er lijkt nu weer licht te zijn aan het einde van de tunnel.

De meevallende resultaten komen als geroepen voor Tesla want het afgelopen jaar heeft het bedrijf één derde van zijn waarde verloren en heeft momenteel een marktkapitalisatie van 40 miljard dollar. Het aandeel noteert rond de 230 dollar maar was twee jaar geleden nog 380 dollar waard.

Bronnen: CNBC

Foto: Yannick M Costa – Pixabay

Zo koop je de volgende Google of Facebook

Veel mensen durven niet beleggen omdat ze schrik hebben. Maar beleggen is een van de slimste dingen die je kan doen met je geld. Met enkele simpele richtlijnen kan je veel beginnersfouten vermijden en een leven lang genieten van geweldige beleggingen.

Ik word een Slimme Belegger