Elektrische voertuigen zijn het nieuwe ding waar menig technologiebedrijven op willen kapitaliseren. Naast de geruchten dat Apple zijn eigen elektrische voertuigen wil produceren, is er zekerheid dat Xiaomi er effectief werk van gaat maken. Ze willen 10 miljard dollar investeren. Het aandeel maakte een sprong van 5 procent na de aankondiging.

Lei Jun, CEO van de Chinese smartphonemaker Xiaomi, heeft tijdens hun ‘investor day’ aangekondigd dat ze 10 miljard dollar zullen investeren met het oog om hun eigen elektrische voertuigen te produceren. De eerste Xiaomi-voertuigen zouden begin 2024 van de band moeten rollen. Beleggers zijn alvast enthousiast, het aandeel maakte een sprong van 5 procent.

Het is eigenlijk geen echt nieuws want in maart kondigde Xiaomi deze plannen al aan. Vorige maand registreerden ze officieel hun dochteronderneming Xiaomi EV, Inc. Het bedrijf heeft momenteel 300 werknemers in dienst en zal wellicht meer volk gaan aannemen naarmate de plannen concreten worden. Vooral willen ze in 2024 hun voertuigen kunnen afleveren.

EV markt

Ze gaan hiermee de concurrentie aan met verschillende elektrische autobouwers in China, een markt waar de concurrentie alleen maar toeneemt. Ook de Chinese zoekgigant Baidu heeft een autobedrijf gelanceerd in januari en heeft er in februari een CEO voor aangenomen.

Xiaomi zal het moeten opnemen tegen autobouwers zoals Tesla, Nio, Xpeng en BYD, dé zwaargewichten op de Chinese markt. De industrie kent er een explosieve groei, mede dankzij de financiële steun die er is van de Chinese overheid. Marktonderzoeker Canalys verwacht dat er 1,9 miljoen elektrische voertuigen verkocht zullen worden in 2021, een stijging van 51 procent jaar op jaar. En dat cijfer zal de komende jaren alleen maar gaan toenemen.

Bronnen: Arjun Kharpal – CNBC

Foto: myshoun – Pixabay

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.