Tot verbazing van veel beleggers daalde Wall Street vorige week na de bekendmaking van de renteverlaging. Volgens sommige analisten kan dat te maken hebben met het feit dat een groot deel van de beleggers gehoopt had op een renteverlaging met 50 basispunten. Of hebben de slimme beleggers afstand genomen van de aandelenmarkten?

Een bekend beursgezegde luidt als volgt: “Buy the Rumour and Sell the News”. En dat beursgezegde werd vorige week woensdag waarheid. Direct na de bekendmaking van de renteverlaging belandden de Amerikaanse indices in een vrije val.

Renteverlaging kan einde maken aan de langste Bull Market ooit

Volgens de mannen van Crescat Capital LLC kan de eerste renteverlaging van de Fed op den duur onheil gaan betekenen voor de aandelenmarkten. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Crescat Capital LLC, te zien dat in de jaren 2000 en 2007 een eerste renteverlaging ook wist te leiden tot het einde van de Bull Market. En aanvankelijk hadden maar weinig analisten daar destijds rekening mee gehouden.

Uiteraard hoeft het niet zo te zijn dat het verleden zich opnieuw gaat herhalen. Deze grafiek maakt wel duidelijk dat beleggers op dit moment voorzichtig moeten zijn. Deze Bull Market is namelijk ook niet onbeperkt houdbaar.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)