Het sentiment zit goed op de beurzen, zowel in de Verenigde Staten van Amerika als in Europa. Marktkenners en analisten verwachten dat de beurzen het ook goed zullen blijven doen de komende weken. Voor het einde van deze maand is de kans zeer groot dat de aandelenmarkten sterk zullen presteren dankzij o.a. goede bedrijfsresultaten die gepubliceerd zullen worden.

November is tot nu toe een bijzonder sterke beursmaand en zou wel eens de sterkste beursmaand ooit kunnen worden afhankelijk van hoe de markten zich maandag zullen gedragen. Op dit moment noteert de Dow Jones 13 procent hoger sinds het begin van de maand, de beste prestatie sinds januari 1987. Ook de S&P 500 noteert momenteel 11,3 procent hoger sinds begin deze maand, net niet zo goed als de topmaand april dit jaar.

Het is ook een bewegelijke maand in die zin dat beleggers en investeerders hun posities in technologieaandelen inruilden voor aandelen van bedrijven die gaan profiteren van een herstel van de Amerikaanse economie. Quincy Krosby, hoofdstrateeg bij Prudential Financial, benadrukt echter dat de rotaties veel minder hevig waren dan men initieel had voorspeld.

The death of big tech has been announced over and over again, and we see that the market doesn’t abandon them, but in fact migrates to big tech whenever there are concerns. The post-pandemic question is whether big tech can co-exist with the small and mid-cap.

Aanhoudende rally?

De vraag is of de rally op de markten in stand kan worden gehouden gezien het aantal besmettingen in de USA drastisch blijft toenemen. Volgens Krosby blijven beleggers uitkijken naar vaccinnieuws, zoals de goedkeuring van het Pfizer-vaccin door de FDA in december. Ze raadt beleggers aan om naar waarde-aandelen te kijken gezien het herstelpotentieel.

Maar dat wilt volgens haar niet zeggen dat technologie-aandelen niet meer aantrekkelijk zijn. Ondanks de hoge noteringen op deze markt, verwacht ze dat de Nasdaq nog een eindje hoger kan gezien technologiebedrijven op korte tijd veel en snel kunnen groeien.

Bronnen: CNBC

Foto: Pikrepo

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>