Op de rentemarkt lijkt er sprake te zijn van stilte voor de storm. De rentes op de Amerikaanse staatsobligaties zijn nog steeds relatief laag. Opvallend genoeg kan daar tijdens de Amerikaanse verkiezingen grote verandering in komen. De gelijkenissen met het jaar 2016 zijn immers angstaanjagend groot.

Tijdens de Amerikaanse verkiezingen van het jaar 2016 wisten de rentes op de Amerikaanse staatsobligaties in korte tijd fors in waarde te stijgen. Zo was er tijdens de zomer van 2016 nog sprake van een rentepercentage van 1,4% op een 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie. Aan het einde van het jaar wist de rente te stijgen naar 2,6%. Dit was voor een deel te wijten aan de verrassende verkiezingsoverwinning van Donald Trump.

Verkiezingsoverwinning van Biden kan zorgen voor hogere rentes

Volgens de analisten van Morgan Stanley Research zijn de gelijkenissen tussen het jaar 2020 en het jaar 2016 groot. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat de rente op een 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie dit jaar een sterke correlatie vertoont met de koersbeweging die zichtbaar was in het jaar 2016.

Volgens deze grafiek kan een verrassende verkiezingsoverwinning opnieuw leiden tot fors hogere rentes op de Amerikaanse staatsobligaties. Een verkiezingsoverwinning van Joe Biden zal immers zorgen voor een grote wijziging in het Amerikaanse overheidsbeleid. En beleggers hebben een hekel aan onzekerheid. Beleggers doen er dus verstandig aan om deze grafiek nauwlettend in de gaten te houden.

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)