De angst voor inflatie lijkt met de dag groter te worden. Ondanks het feit dat de centrale banken vooralsnog weinig tekenen voor een structureel hoge inflatie zien, laat het onderliggende plaatje een compleet ander beeld zien. En ook steeds meer Amerikanen lijken zich zorgen te maken over de inflatiesignalen.

Jarenlang zijn de meeste Westerse economieën geconfronteerd met lage inflatie. In Europa was er op gegeven moment zelfs tijdelijk sprake van deflatie. Dat tijdperk lijkt inmiddels definitief achter de rug te liggen. Al maandenlang zitten de grondstofprijzen in de lift en ook steeds meer andere signalen wijzen richting stijgende prijzen. En een te hoge inflatie kan uiteraard een bedreiging zijn voor de financiële markten.

Beleggers mogen het effect van inflatie niet onderschatten

Dat de angst voor inflatie groot is, is op de bovenstaande grafiek terug te zien. Op deze grafiek, afkomstig van Lohman Econometrics, is te zien dat Amerikanen nog nooit zo vaak via Google zochten op het woord ‘inflatie’. En in dat geval wordt er vervolgens met name gezocht naar mogelijkheden om je vermogen tegen inflatie te beschermen. We mogen dus gerust stellen dat de Amerikanen zich langzaam maar zeker grote zorgen beginnen te maken over het naderende inflatiespook.

Het heeft er alle schijn van dat we een tijdperk van aanhoudende inflatie tegemoet gaan. En gezien het ruimhartige beleid van zowel de centrale banken als de overheden is dit niet verwonderlijk te noemen. Het ‘printen’ van geld kan niet eeuwig doorgaan en de nare gevolgen daarvan beginnen nu merkbaar te worden.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)