Het einde van de coronacrisis is nabij. Door de stijgende vaccinatiegraad kunnen steeds meer beperkende maatregelen worden opgeheven en dat biedt de ruimte aan ondernemers om weer volledig operationeel te zijn. In de VS is dit effect al sterk zichtbaar. De meeste analisten zijn op dit moment overtuigd van een V-herstel, indien de beperkende maatregelen opgeheven zijn.

Ruim een jaar geleden werd de wereld geconfronteerd met een onbekend virus. Dit besmettelijke virus wist zich vanuit China razendsnel te verspreiden over de rest van de wereld. Het coronavirus wist uiteindelijk een stevige recessie te ontketenen. Toch lijkt het einde van de coronacrisis nabij te zijn. Zeker als het aan de analisten ligt.

Mogen beleggers uitzien naar stijgende bedrijfswinsten?

Uit onderzoek van Bloomberg blijkt dat de meeste analisten op dit moment optimistisch gestemd zijn over de toekomst. Zo is op de bovenstaande grafiek te zien dat analisten rekenen op een V-herstel bij de bedrijfswinsten van de MSCI ACWI Index. En deze index bestaat uit de grootste beursgenoteerde bedrijven ter wereld.

Voor de beurzen lijkt dit gedroomde V-herstel broodnodig te zijn. De beurskoersen zijn immers al sterk vooruitgelopen op de feitelijke bedrijfswinsten. En een hoge winst per aandeel is nodig om de huidige beurskoersen enigszins te verantwoorden. Wat dat betreft is het dus te hopen dat de analisten deze keer gelijk krijgen.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar