Het aandeel van Hyundai ging vrijdag fors omhoog, namelijk met 19 procent. De reden voor deze stijging heeft te maken met potentieel groot nieuws voor de autobouwer. Technologiebedrijf Apple is namelijk in gesprek met het Zuid-Koreaanse Hyundai voor de productie van de Apple Car. De gesprekken zitten nog maar in een beginfase en zijn niet doorslaggevend want Apple heeft ook nog gesprekken met andere autobouwers.

De Apple Car, er is lang sprake van geweest en lijkt nu toch meer en meer realiteit te gaan worden. Apple is namelijk volop bezig om een samenwerking te zoeken met een autobouwer die voldoet aan de eisen voor de productie van de Apple Car. De eerste naam die bekend werd gemaakt, is het Zuid-Koreaanse Hyundai . Het aandeel steeg vrijdag met 19 procent.

Een terechte stijging of toch niet? Er wordt gespeculeerd dat Apple zal gaan samenwerken met Hyundai maar er is zeker nog niks vastgelegd. Volgens een woordvoerder van de Zuid-Koreaanse autobouwer is Apple in gesprek met verschillende autobouwers.

We understand that Apple is in discussion with a variety of global automakers, including Hyundai Motor. As the discussion is at its early stage, nothing has been decided.

Geruchten en realiteit

Het gerucht over de productie van een Apple Car bestaat al jaren en wordt nu eindelijk meer en meer realiteit. Daniel Ives, analist bij Wedbush Securities, benadrukt dat het project jarenlang aanwezig is geweest maar op een zeer laag pitje heeft gestaan. Gezien de interesse in elektrische voertuigen vorig jaar zo hard is gestegen, lijkt Apple het project te willen versnellen.

Project Titan as its been known within the halls of Cupertino has ultimately been significantly scaled down from its initial ramp a few years ago and now appears to be front and center again on the radar screen of the Street.

Vermoedelijk zal Apple dit jaar nog beslissen met welke autobouwer ze in zee gaan. Analisten zijn alleszins bijzonder nieuwsgierig vermits Apple zich wil inwerken in een markt waar het geen kaas van heeft gegeten. Het potentiële gevaar is dat ze grote investeringen moeten gaan doen voor heel kleine marges. Het wordt ofwel een succes, ofwel een lange en kostelijke rit.

Bronnen: CNBC

Foto: Pixy

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>