De beurswaarde van Apple en Microsoft liggen beide boven de grens van $ 1 biljoen. En daarmee zijn deze twee bedrijven op basis van beurswaarde de twee grootste bedrijven van de wereld. Amazon en Alphabet (Google) volgen op plek 3 en 4. Samen hebben Apple en Microsoft nu een belang van 8% in de totale S&P 500 index. En de vraag is of we daar wel blij mee moeten zijn.

Microsoft en Apple zijn beide bezig aan een fantastisch beursjaar. Apple wist in augustus 2018 al de magische grens van $ 1 biljoen te overschrijden en Microsoft wist die prestatie in juni dit jaar te evenaren. Op dit moment zijn beide aandelen bezig aan een nek-aan-nekrace. In ieder geval nemen ze ieder een belang van 4% voor hun rekening als het gaat om de totale beurswaarde van de S&P 500 index.

Worden de aandelen Apple en Microsoft binnenkort geconfronteerd met een koersdaling?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Leuthold Research, is te zien dat in het verleden het enkele beursgenoteerde bedrijven is gelukt om een belang in de S&P 500 index op te bouwen van minstens 4%. Microsoft deed het al eerder in het jaar 2000. Ook Cisco Systems, General Electric en Exxon Mobil hebben in het verleden een belang van minstens 4% gehad in de totale marktwaarde van de S&P 500 index. Het aandeel dat dit het langste wist vol te houden was General Electric, want het conglomeraat wist uiteindelijk ruim 15 maanden boven de grens van 4% te blijven liggen.

Uit deze grafiek blijkt dat aandelen het over het algemeen niet al te lang volhouden om boven de grens van 4% te blijven liggen. Zo werd Apple tijdens de laatste maanden van 2018 ook nog geconfronteerd met een forse koersdaling. En Microsoft wist hetzelfde pad te bewandelen tijdens het barsten van de internetzeepbel. Wat dat betreft zijn de aandelen Apple en Microsoft nu opnieuw gewaarschuwd.

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS