Er is er eentje bijzonder optimistisch over technologiebedrijf Apple. Dan Ives, analist bij Wedbush, verwacht dat Apple de komende 12 tot 18 maanden kan groeien tot een marktwaarde van 3 biljoen dollar. Op dit moment is het bedrijf 2,1 biljoen dollar waard. Er is dus nog een hele weg af te leggen, maar Ives gelooft er hard in gezien de recente ontwikkelingen.

Met een marktkapitalisatie van 2,1 biljoen dollar is Apple het meest waardevolle bedrijf ter wereld. De groei is de afgelopen jaren bijzonder snel gegaan. In 2018 overschreed Apple voor het eerst de kaap van 1 biljoen dollar. In 2020 ging het door het plafond van 2 biljoen dollar. Volgens Dan Ives, analist bij Wedbush, gaat Apple in 2022 de 3 biljoen dollargrens slopen.

We think 12 to 18 months from now. If you look at the innovation, if you look at the supercycle playing out in the services business right now, I believe this is just sort of the next stage of growth.

Biljoenen dollars

In april verhoogde Ives zijn koersdoel al van 175 dollar naar 185 dollar per aandeel. Maandag sloot Apple de handelsdag af aan 125,90 dollar. Het bedrijf wordt al jarenlang beschouwd als een vaste waarde binnen de technologiesector en niet alleen op vlak van hardware.

CEO Tim Cook heeft de ook de software-afdeling een flinke duw in de rug gegeven de afgelopen jaren. Ives schat dat hun software services business alleen al 1 biljoen dollar waard is.

They have put an iron fence around their install base, continue to monetize it, and the bears and skeptics will continue to doubt them. Which is why when I look around the corner, despite this digestion period, I see a $3 trillion market cap (in) 2022.

Er zijn echter enkele risico die kunnen verhinderen dat Apple doorgroeit naar een marktwaarde van 3 biljoen dollar. Er is namelijk de zware rechtszaak met Epic Games die hen duur kan komen te staan. Maar ook de stuggere houding van overheden en landen tegenover technologiebedrijven zou roet in het eten kunnen gooien.

Bronnen: CNBC

Foto: Håkan Dahlström Flickr – CC BY 2.0

Zo koop je de volgende Google of Facebook

Veel mensen durven niet beleggen omdat ze schrik hebben. Maar beleggen is een van de slimste dingen die je kan doen met je geld. Met enkele simpele richtlijnen kan je veel beginnersfouten vermijden en een leven lang genieten van geweldige beleggingen.

Ik word een Slimme Belegger