De beurzen in China en Hong Kong lijken opnieuw in de lift te zitten. Vooral het aandeel van Alibaba valt terug in de smaak bij beleggers en investeerders na het sterk kwartaalrapport. Het aandeel ging in Hong Kong met bijna 12 procent de hoogte in, op Wall Street steeg het met 14,79 procent. Andere Chinese techaandelen profiteerden ook van de groene golf.

We zien een ommekeer op de Aziatische beurzen. De Hang Seng Tech index steeg gisteren met 2,18 procent. De vraag is natuurlijk of dit positieve sentiment nu zal blijven of dat beleggers weldra opnieuw op de verkoopknop gaan drukken. In ieder geval wist e-commerce gigant Alibaba de beurzen in Azië nieuw leven in te blazen dankzij hun sterk kwartaalrapport.

Tijdens het eerste kwartaal bedroeg de winst per aandeel 7,95 yuan, dat is flink wat meer dan de 7,31 yuan die analisten hadden voorspeld. Hun omzet was ook hoger dan men had verwacht, namelijk 204,05 miljard yuan in plaats van 199,25 miljard yuan.

Chinese aandelen

Het aandeel van Alibaba steeg in Hong Kong met 11,53 procent. Op Wall Street deden ze het nog beter met een stijging van 14,79 procent. Het lijkt er op dat beleggers en investeerders BABA opnieuw in de armen sluiten nadat het aandeel dit jaar reeds 31 procent was gedaald.

Ook aandelen van Tencent en NetEase lijken te profiteren van het goede kwartaalrapport van Alibaba. Respectievelijk stegen de aandelen met 1,86 en 4,17 procent. Het feit dat de Chinese autoriteiten woendag lieten weten hun economie opnieuw te willen versterken na de COVID-uitbraak, heeft uiteraard ook bijgedragen aan de groene handelsdag in China.

Bronnen: Eustance Huang – CNBC

Foto: PerryFeng2626WikimediaCC BY-SA 4.0

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!