Tijdens de afgelopen maanden heeft Trump zich meermaals negatief uitgelaten over de dollar. Volgens Trump is de dollar relatief gezien op dit moment te duur geprijsd. Hij betichte Europa en China er al eerder van dat ze hun eigen munt devalueerde om op die manier concurrentievoordeel te behalen. De dure dollar is met name een probleem voor de Amerikaanse export.

Trump heeft tijdens de afgelopen maanden niet veel vrienden gemaakt op het wereldtoneel. Op dit moment lijkt alleen de Russische president Poetin aan zijn kant te staan. Het is niet verwonderlijk dat steeds meer wereldleiders zich tegen Trump keren, want de president van de VS heeft de afgelopen tijd gesmeten met tal van importtarieven. In het bijzonder zijn China en Europa daar de dupe van geworden.

Amerikaanse exportbedrijven hebben last van de dure dollar

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Capital Economics, is te zien dat een dure dollar met name invloed heeft op de Amerikaanse exportgerichte bedrijven. Op het moment dat de dollar immers sterker wordt, moeten importeurs meer geld neerleggen om het betreffende Amerikaanse product aan te kunnen schaffen. En daarmee verslechtert uiteraard de concurrentiepositie van de Amerikaanse exportbedrijven.

Gezien deze grafiek is de verwachting dat de Amerikaanse exportcijfers de komende tijd teleurstellend zullen zijn. En daar lijkt Trump maar moeilijk aan te kunnen wennen. Daarom zal hij er alles aan doen om de dollar zoveel mogelijk naar beneden te praten.

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven