De Europese beurzen zijn de handelsweek niet zo goed gestart. Het merendeel van de markten kleurt rood omdat beleggers en investeerders zich schrap zetten voor belangrijke rapporten en resultaten die zullen worden gepubliceerd deze week. Bedrijven zoals Unilever, Credit Suisse, LVMH, Nestle en Renault gaan hun bedrijfsresultaten bekendmaken.

Het ziet er naar uit dat de handelsweek niet zo goed van start is gegaan op de Europese beurzen. Beleggers en investeerders zijn twijfelachtig omdat er tal van belangrijke zaken op de agenda staan deze week. Enerzijds zullen er veel bedrijfsresultaten worden gepubliceerd, anderzijds gaat de Federal Reserve een beslissing nemen inzake het rentebeleid.

De Stoxx 600 opende de handelsweek aan -0,4 procent terwijl de koersen van olie- en gasbedrijven 1,2 procent daalden. Het sentiment wordt gekenmerkt door de acties van de Federal Reserven en de Europese Centrale Bank. Deze laatste is vorige week namelijk gestart met de eerste renteverhoging sinds jaren, daarmee volgen ze het voorbeeld van de Fed.

ECB en bedrijfsresultaten

Robert Holzmann, één van de beleidsmakers binnen de ECB, zei dat een tweede renteverhoging mogelijk is in de maand september. Hij benadrukte dat alles zal afhangen van hoe de economische situatie dan is. Maar niet alleen de acties van de Europese Centrale Bank staat op de radar bij beleggers en investeerders, de bedrijfsresultaten komen er namelijk aan.

Ryanair, Philips en Vodafone publiceerden hun resultaten voorbeurs waarbij Philips een tuimeling maakte van 10 procent. Ryanair wist hun verlies dan weer om te keren naar lichte winst. Bedrijven zoals Deutsche Bank, Credit Suissen Unilever, Renault, LVMH en Nestle gaan hun resultaten de komende dagen bekendmaken.

Bronnen: Ellioth Smith – CNBC

Foro: RawpixelCC0 1.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>