Al maandenlang weten de technologieaandelen in positieve zin op te vallen. Tijdens de afgelopen handelsweken wist de Nasdaq 100 index meermaals naar een nieuwe recordkoers te stijgen. Beleggers geven nog steeds de voorkeur aan deze aandelen. En dat is ook duidelijk in de cijfers terug te zien.

De meeste beleggers zijn op dit moment uitermate optimistisch gestemd over de technologieaandelen. En eigenlijk is dat niet vreemd gezien het feit dat deze bedrijven zich tot nu toe goed staande wisten te houden. De coronacrisis lijkt slechts een beperkte invloed op deze sector te hebben. Er zijn zelfs genoeg technologiebedrijven op te noemen die juist van deze tijd weten te profiteren.

Een investering in de techsector biedt geen garantie tot succes

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Deutsche Bank, is te zien dat er tijdens de afgelopen maanden miljarden dollars stroomde richting de technologiesector. In een jaar tijd is er sprake van een kapitaalinstroom van ruim 40 miljard dollar. Op de grafiek is ook te zien dat de kapitaalinstroom richting de andere sectoren tijdens de afgelopen 12 maanden min of meer vlak was. We mogen dus wel stellen dat de techsector op dit moment in positieve zin opvalt.

Toch moeten beleggers niet vergeten dat niet elk aandeel binnen de techsector kansrijk is. De winnaars van vandaag kunnen immers de verliezers van morgen zijn. En helaas is dat binnen de technologiesector niet anders. Dat risico moeten beleggers niet uit het oog verliezen.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar