Tijdens de afgelopen weken wisten de waarde-aandelen in positieve zin te verrassen. Voor het eerst sinds lange tijd wisten de waarde-aandelen gedurende een langere periode beter te presteren dan de groeiaandelen. En deze ‘outperformance’ heeft geleid tot een hernieuwde interesse in waarde-aandelen.

Simpel gezegd kunnen we aandelen onderverdelen in twee categorieën: waarde-aandelen en groeiaandelen. Over het algemeen worden groeiaandelen geconfronteerd met hoge waarderingen. Dat is ook niet vreemd, want beleggers verwachten dat deze beursgenoteerde bedrijven in de toekomst veel winst zullen gaan maken. En daarom zijn beleggers bereid om nu meer geld neer te leggen voor een dergelijk groeiaandeel.

Waarde-aandelen zijn over het algemeen aandelen van beursgenoteerde bedrijven die te maken hebben met een relatief lage waardering. Dit zijn over het algemeen stabiele bedrijven die beleggers trakteren met vaak een royaal dividend. Deze aandelen zou je moeiteloos voor jaren in de portefeuille kunnen stoppen.

Waarde-aandelen presteren beter dan groeiaandelen

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van YCharts, is te zien dat de waarde-aandelen ETF (iShares Russell 2000 Value ETF) voor het eerst in een jaar tijd een betere prestatie heeft afgeleverd dan de groeiaandelen ETF (Invesco QQQ). En dat is een behoorlijke prestatie te noemen, want aan het begin van dit jaar was de groeiaandelen ETF nog in het voordeel met een ‘outperformance’ van ongeveer 25% ten opzichte van de waarde-aandelen ETF.

Breekt er een nieuw tijdperk voor waarde-aandelen aan?

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis