De eerste maanden van het jaar zijn behoorlijk volatiel verlopen. Tot voor kort werden de wereldwijde aandelenmarkten geconfronteerd met sterk dalende beurskoersen. Tijdens de afgelopen vier weken is de storm iets gaan liggen. Ondanks dat moeten beleggers rekening houden met een aanhoudende beweeglijkheid.

Niemand zal het jaar 2020 snel vergeten. Op dit moment zijn al bijna 200.000 mensen bezweken aan het coronavirus. En volgens kenners ligt het werkelijke dodenaantal nog veel hoger. Daarnaast heeft dit dodelijke virus nu al grote impact op de wereldeconomie. Volgens diverse economen kan dit de grootste depressie gaan worden sinds de Grote Depressie van de jaren ’30.

Beweeglijkheid kan nog enige tijd standhouden

Steeds meer beleggers lijken echter het vertrouwen in aandelen terug te krijgen. Zo wisten de aandelenmarkten tijdens de afgelopen vier weken fors in waarde te stijgen. Ook sommige analisten beweren dat dit kan gaan uitdraaien in een zogenoemde ‘V-curve’. Het kenmerk van een dergelijke curve is dat het herstel ongeveer net zo snel plaatsvindt als de afbraak.

Toch is het nog maar de vraag of de wereldeconomie zich snel van dit virus kan herstellen. De kans is namelijk immens groot dat ook tijdens de komende maanden het ‘normale’ leven niet terugkeert. Wat dat betreft zou het dus goed mogelijk kunnen zijn dat de volatiliteit nog enige tijd weet stand te houden. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Macro Charts, is te zien dat dit tot nu toe een van de meest volatiele beursjaren ooit is. Op de grafiek is te zien dat een dergelijke hoge beweeglijkheid gemiddeld 129 handelsdagen weet stand te houden. En op dit moment zijn we pas over de 70-dagengrens heen.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar