Tijdens de afgelopen twee beursmaanden is de beweeglijkheid op de aandelenmarkten sterk afgenomen. Dit heeft alles te maken met de imposante beursrally die al enkele weken van kracht is. Toch kan een kantelpunt nabij zijn. Tijdens de komende maanden kan de beweeglijkheid immers aanzienlijk gaan toenemen.

Al enkele weken is er sprake van rust op de financiële markten. Aan het begin van het jaar was er nog sprake van ‘renteangst’, maar die angst is tijdens de afgelopen weken als sneeuw voor de zon verdwenen. Ondertussen lopen de inflatieverwachtingen steeds verder op en wat dat betreft lijken beleggers de ernst van de situatie te onderschatten. Een te hoge inflatie kan er namelijk uiteindelijk voor zorgen dat de centrale banken wel genoodzaakt zijn om het rente-instrument in te zetten. En dat kan uiteindelijk de katalysator zijn voor onrust op de financiële markten.

Beweeglijkheid op de financiële markten biedt juist kansen

Volgens de analisten van Nautilus Investment Research moeten beleggers rekening houden met meer beweeglijkheid. Historisch gezien breekt er immers een ‘volatiele beursperiode’ aan. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Nautilus Investment Research, te zien dat er in de periode mei tot oktober normaliter sprake is van een toenemende volatiliteit.

Overigens is beweeglijkheid niet iets om bang voor te wezen. Juist tijdens volatiele beursperioden worden er kansen gecreëerd om succesvol te beleggen. Beleggers moeten hier echter wel op voorbereid zijn.

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>