Tijdens de afgelopen weken wist de zilverprijs een beduidend betere prestatie af te leveren dan de goudprijs. Overigens was dit ook hard nodig, want tijdens de afgelopen jaren wist de zilverprijs juist een beduidend minder goede prestatie af te leveren dan de goudprijs. Beschikt de zilvermarkt nu nog over potentieel?

Over het algemeen geven beleggers liever de voorkeur aan goud dan aan zilver. Vanuit die gedachte bekeken is het ook niet verwonderlijk dat het gele edelmetaal tijdens de afgelopen jaren wist te ‘outperformen’ ten opzichte van zilver. Langzaam maar zeker begint dat plaatje echter te veranderen. Beleggers zoeken juist nu hun heil bij de zilvermarkt, omdat de zilveraandelen nog over potentieel beschikken.

Zilvermarkt kan gaan ‘outperformen’

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Nautilus Investment Research, is de goudprijs afgezet tegenover de zilverprijs. Op deze grafiek is te zien dat er sinds de jaren ’60 al sprake is van een stijgend trendkanaal. Met andere woorden weet goud op de lange termijn gemeten beter te presteren dan zilver.

Op de grafiek is echter ook te zien dat er onlangs een trenddraai heeft plaatsgevonden. Deze trenddraai vond plaats nadat de bovenkant van het trendkanaal bereikt was. Voor het laatst zagen we een dergelijke beweging rond het jaar 1990. Destijds wist dat te zorgen voor een indrukwekkende trenddraai, want tijdens de jaren daarna wist de zilvermarkt een beduidend betere prestatie af te leveren dan de goudmarkt.

Mocht het verleden zich gaan herhalen, dan ziet de nabije toekomst er goed uit voor de zilvermarkt.

5 redenen waarom je NU goudmijnaandelen moet kopen

  • Sinds 2016 zitten goudmijnaandelen in een nieuwe stierenmarkt!
  • De vorige stierenmarkt in goudmijnaandelen duurde 1.142 dagen. Vandaag zijn we maar 400 dagen ver.
  • De vorige stierenmarkt ging +1.355%, vandaag staan we ‘slechts’ 120% hoger.
  • MAAR: Goudmijnaandelen waren nog nooit zo goedkoop.
  • DUS: Goudmijnaandelen staan voor hun grootste stijging ooit!

Wacht géén dag langer om goudmijnaandelen te kopen: LEES MEER