Tijdens de afgelopen handelsweken wisten met name de Amerikaanse beurzen goede zaken te doen. Toch zijn de verschillen op Wall Street ook groot. Zo blijft de Dow Jones index bijvoorbeeld sterk achter op de prestaties van de S&P 500 en de Nasdaq 100 index. En dat lijkt met name te danken te zijn aan een specifieke sector.

Dit jaar weet vooral de technologiesector in positieve zin op te vallen. De coronacrisis heeft hun positie alleen maar verder versterkt. En dat weet er voor te zorgen dat de verschillen tussen de Amerikaanse beurzen zo groot zijn. Zo wist de Nasdaq 100 index al meermaals te stijgen naar nieuwe records. De S&P 500 index is ook in de buurt gekomen van het oude record. De Dow Jones index daarentegen beweegt nog enkele procenten van het oude record vandaan.

Zonder deze aandelen ziet het beursplaatje er compleet anders uit

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bank of America, is te zien dat de S&P 500 index vandaag de dag te maken zou hebben met een stand van 4.015 indien de toonaangevende Amerikaanse beurs alleen uit technologieaandelen zou bestaan. Daarentegen beweegt de S&P 500 index op dit moment ‘slechts’ 3% hoger dan de slotstand van 2019.

Op dezelfde grafiek is te zien dat de winst bij de S&P 500 index hoofdzakelijk te danken is aan de beursprestaties van de aandelen Facebook, Amazon, Apple, Microsoft en Google. Zonder deze aandelen zou de index nu 4,5% lager noteren. Deze beursrally heeft geleid tot grote onderlinge verschillen. En daardoor is het sterk te betwijfelen of de huidige beursrally wel gezond te noemen is.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis