Het jaar 2020 was bijzonder woelig door de coronapandemie en de schade die verschillende economieën hebben opgelopen. De zwaarst getroffen aandelenmarkt van Azië was die van Singapore. De Straits Times Index eindigde het jaar als de slechts presterende index van Azië met een daling van 11,8 procent. Maar op dit moment is het de beste leerling van de klas.

Met een daling van 11,8 procent in 2020 was de Singaporese STI de slechts presterende index van Azië. De coronapandemie had er vorig jaar flink wat schade berokkent maar die schade wordt nu sterk weggewist in Singapore. De Straits Times Index is dit jaar de best presterende index in Azië met een stijging van maar liefst 12,2 procent.

De Straits Times Index is een naar marktkapitalisatie gewogen index die de top 30 van bedrijven volgt die op de Singapore Exchange zijn genoteerd. Vanaf dinsdag hebben maar liefst 12 van de aandelen een ‘double digit’ rendement en dat op slechts drie maanden tijd.

Taiwan had tot die dinsdag de best presterende index maar moest zijn 1e plaats dus onlangs afgeven. Joanne Goh, strateeg bij de bank DBS, is van mening dat Singapore momenteel een ‘sweet spot’ is voor beleggers en investeerders gezien de economie zeer cyclisch is.

Singapore is in a very good sweet spot, mainly because it’s very cyclical.

Cyclische markt

Markten of aandelen die cyclisch zijn, stijgen en dalen in combinatie met schommelingen van de economie. De STI bestaat uit een groot deel van de financiële en industriële aandelen die doorgaans als cyclisch worden beschouwd. Vandaar dat het in 2020 zwaar onderuit is gegaan en nu sterk aan het herstellen is gezien de wereldeconomie aan het recht krabbelen is.

Goh noemt de Singaporese markt één van de goedkoopste in Azië op dit moment. Taiwan wordt ook genoemd als een markt met veel potentieel maar dit is de thuis van meer groei-aandelen en minder van cyclische aandelen. Met andere woorden, De Taiwanese markt is risicovoller dan die van Singapore en heeft minder baat bij het herstel van de wereldeconomie.

Bronnen: CNBC

Foto: Nirut Phengjaiwong – Pixabay

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>