Beursindexen in Azië tuimelden vandaag naar beneden na het bekendmaken van het nieuws dat de Amerikaanse centrale hun rentebeleid niet zullen aanpassen. Uiteraard heeft ook het coronavirus iets te maken met de dalende aandelenkoersen. In Hong Kong, Japan, China, … ervaren de aandelenmarkten niet bepaald hun beste tijd, het kleurt er namelijk bloedrood.

Nieuws over het rentebeleid van de Fed en het coronavirus, meer is er niet nodig om Aziatische beursindexen rood te doen kleuren. In Hong Kong ging de Hang Seng maar liefst met 2,57 procent naar beneden. In Taiwan is de schade nog groter, de Taiex daalde met 5,75 procent.

Ook in Japan en Zuid-Korea stapelen de verliezen zich op. De Japanse Nikkei 225 moest 1,72 procent prijsgeven en de Kospi 1,71 procent. Het is duidelijk dat beleggers in paniek zijn en er geen vertrouwen meer in hebben. Er wordt duidelijk veel defensiever belegd tegenwoordig.

Virus en Fed

Het virus blijft zich verspreiden en heeft al meer dan 7.700 mensen besmet. Er zijn ondertussen meer dan 170 doden gevallen ten gevolge van het virus. De uitbraak is erger dan die van SARS in der tijd en toen gingen de beurzen ook flink onderuit, er staat ons dus nog iets te wachten.

A lot of people have already moved into the very defensive areas that they can do. I think longer-term wise, we know the markets are going to recover, but nobody wants to … start jumping in until there’s some certainty there.

Ook de beslissing van de Amerikaanse centrale bank om de rente vast te houden tussen 1,5 en 1,75 procent helpt de beurzen niet bepaald. Fed-voorzitter Powell liet echter wel weten dat ze de situatie omtrent het coronavirus nauwgezet in de gaten houden en zullen reageren indien nodig.

Bronnen: CNBC

Foto: Pikrepo

5 redenen om aandelen uit groeilanden te kopen

  • De waardering van de aandelen uit groeilanden bedraagt slechts de helft van de S&P 500
  • Voor het eerst in 5 jaar doen de aandelen uit de groeilanden het beter dan de S&P 500
  • Grote beleggers durven ondertussen weer te investeren in Aziatische aandelen
  • De economische groei is er hoger en de schuldengraad is lager
  • Aandelen uit groeilanden zijn een van de weinige vluchtroutes bij een nieuwe crisis

Wacht géén dag langer om aandelen uit groeilanden te kopen: LEES MEER