Vooralsnog zijn de aandelenmarkten bezig aan een goede handelsweek. Met name tijdens de handelssessie van maandag liepen de winsten stevig op. Als gevolg daarvan werd er nog een deel van het januari-verlies weggepoetst. Opvallend genoeg hoeft deze herstelbeweging helemaal geen goed nieuws voor de aandelenmarkten te betekenen.

Het zal geen belegger zijn ontgaan dat de beurzen een rode handelsmaand hebben afgesloten. Tijdens de eerste maand van dit nieuwe jaar werden de wereldwijde aandelenmarkten geconfronteerd met een stevige koersdaling. Tijdens de laatste twee handelsdagen van de maand was er echter nog wel sprake van een indrukwekkende herstelbeweging. Opvallend genoeg hoeft deze prijsrally geen goed nieuws voor de nieuwe beursmaand te betekenen.

Beleggers moeten oppassen voor de terugkeer van de beren

Ryan Detrick, strateeg bij LPL Financial, heeft alle keren onderzocht dat er tijdens de laatste twee handelsdagen van een beursmaand sprake was van een noemenswaardige prijsrally (stijging van minstens 4%). Op de bovenstaande tabel, afkomstig van LPL Research, zijn alle keren in beeld gebracht dat er sprake was van een dergelijke prijsstijging. Op de tabel is ook te zien dat de S&P 500 index slechts in 30% van de gevallen een maand later hoger noteerde.

Uiteraard biedt het verleden geen enkele garantie voor de toekomst, maar dit onderzoek maakt wel duidelijk dat de beweeglijkheid mogelijk nog niet geweken is. Juist tijdens de komende handelsweken zouden beleggers voorzichtig moeten zijn.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis