Het pessimisme van eind december lijkt langzaam wat weg te ebben. De meeste aandelenmarkten wisten tijdens de afgelopen drie handelsweken goede zaken te doen. Mede daardoor durven steeds meer beleggers weer een belegging aan. Is de bodem daadwerkelijk gezet, of moeten beleggers rekening houden met meer onheil?

Chris Kimble, van Kimble Charting, laat op zijn website weten dat beleggers zich niet moeten afzonderen van het topvormingsproces dat mogelijk gaande is. De ervaren technische analist ziet sterke overeenkomsten met het jaar 2007. Volgens hem gaf de DJ Home Construction Index, die het activiteitsniveau van de Amerikaanse huizenmarkt weerspiegelt, destijds ook vroegtijdig een waarschuwingssignaal af. En mogelijk gebeurt nu hetzelfde.

Moeten beleggers vrezen voor meer onheil?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Kimble Charting, is te zien dat de DJ Home Construction Index inmiddels is blootgesteld aan een aanzienlijke daling. Deze daling bedraagt vanaf de top van januari 2018 ruim 40%. Een vergelijkbaar patroon was zichtbaar in het jaar 2007 en destijds vond nog een hertest plaats van de oude steunlijn. En volgens Kimble is de oude steunlijn van de afgelopen twee jaar nu ook bereikt. Mocht hier dus een lagere top neergezet worden, dan kan dat onheil betekenen voor Wall Street.

Daarnaast wist de S&P 500 index aan het einde van 2018 de stijgende steunlijn te testen die al sinds het jaar 2009 actief is. Beleggers moeten daarom volgens hem de ontwikkelingen bij de DJ Home Construction Index en de S&P 500 index nauwlettend in de gaten houden.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)